Digital Arts Uncovered | Inspiratiedag

Datum:
Locatie: IMAL, Center for digital cultures and technology, Koolmijnenkaai 30, 1080 Brussel
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Digitale Technologie in Kunst- en Cultuurbeleving

Cultuur- en gemeenschapscentra gaan steeds op zoek naar nieuwe theaterbelevingen voor hun publiek. Nieuwe technologieën versnellen de crossovers tussen podiumkunsten, beeldende kunsten, game- en filmwereld. De grenzen tussen live en virtueel worden uitgedaagd. Ook de positie van de toeschouwer verandert in kunstvormen die spelen met mixed realities.

Daarom dompelt Cultuurconnect je onder in Digital Arts Uncovered, een nieuw traject rond digitale kunsten. Op deze inspiratiedag Digitale Technologie in Kunst- en Cultuurbeleving denk je samen met collega's na over de betekenis van technologie en digitalisering voor plek, podium, publiek en communicatie.

Uitnodiging voor de inspiratiedag in jpg-formaat.

Op het programma

Kom nog een laatste keer voor de renovatiewerken proeven van de industriële, authentieke sfeer van de gebouwen van IMAL.  Vanaf 9u30 ben je welkom voor een warm onthaal, om 9u50 start het programma. Om 12u30 is een broodjeslunch en netwerkmoment voorzien. We eindigen de dag omstreeks 14u.

Laat je inspireren door Gwendolien Sabbe (programmator digitale kunsten, CC De Spil Roeselare), maar ook door Elke Van den Bergh (supervisie jeugdteam van het Huis van Culturen en Sociale Samenhang) die vertelt over het Fablab'ke en Diana Raspoet (project manager IMAL), die het dan weer heeft over de digitalekunstenwerking van IMAL

Verder wijdt Joris Weijdom (onderzoeker Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht) je in in de wondere wereld van mixed realities. Download zijn studie Mixed Reality and the Theatre of the Future, Arts and New Technologies

Valery De Smedt (artistiek manager CREW) inspireert je om met jongeren aan de slag te gaan rond theater en nieuwe technologieën.

Bram Michielsen (Screenshake) toont je de weg in crossovers tussen games en kunst.

Wouter Hillaert (journalist, Rekto:Verso) modereert een gesprek tussen Filip Tielens (podiumcoördinator De Standaard; De Zendelingen), Ines Minten (freelance journalist en recensente) en Kristof D'hanens (I Like Media) over nieuwe (digitale) vormen van teasers, inleidingen en nabesprekingen bij podiumvoorstellingen.

Kostprijs

Deelname aan deze dag kost 25 euro.

Graag voor 17 oktober inschrijven via onderstaand formulier

Facturatiegegevens (deelname: 25 euro)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuws en inspiratie van Cultuurconnect. Uitschrijven kan op elk moment.