Detail van een houten doos waarp 'fragile' staat.

Vlaamse IBL-ondersteuning vanaf 2018

In het kader van de overheveling van de persoonsgebonden bevoegdheden van de provinciebesturen, zal Cultuurconnect vanaf 1 januari 2018 de ondersteuning van...

Coder event voor meisjes waarop meisjes bezig zijn met het bouwen van robots

Dossier | Lokale besturen en de digitale transformatie

De digitale transformatie is veel meer dan een technologische vernieuwing, ze is onze samenleving grondig aan het veranderen.

Gwendolien Sabbe van Cultuurcentrum De Spil met VR bril

Digitale kunsten dagen het cultuurcentrum uit

Interview met Gwendolien Sabbe, programmator humor, circus en digitale kunsten (CC De Spil)

Microscoop waar iets groens onder ligt.

Ruimte voor innovatie en experiment

Voor overheden op alle niveaus is het belangrijk om experts, bedrijven, organisaties, individuele burgers aan te zetten tot experiment om samen de duurzame...

Alleleden van het expertenteam EBS in een productdemonstratie.

Kom jij het expertenteam voor het eengemaakt bibliotheeksysteem versterken?

Tijdens de gunningsfase van het eengemaakt bibliotheeksysteem werd het projectteam geflankeerd door experten, een 30-tal bibliotheekmedewerkers die feedback...

Breng jouw cultuurhuis tot leven met digital storytelling

  • 23 januari 2018

'Digital storytelling' is een veelgebruikt begrip. Maar wat houdt het juist in en hoe kan je eraan beginnen? In de eerste sessie van onze Digital Storytelling Uncovered workshopreeks ontdekten we de kracht van verhalen vertellen met video.

Digital storytelling is méér dan een verhaal vertellen via online media. Wanneer je het goed doet, brengt het je merk en organisatie tot leven. Een sterk verhaal toont waarvoor jouw organisatie staat. Maar hoe begin je eraan? Daarvoor maakten we - toepasselijk - deze video!

 

Verhalen vertellen wérkt

Er zijn verschillende verklaringen waarom storytelling zo goed werkt. Mensen verliezen hun aandacht minder snel bij verhalen. Het komt ook veel makkelijker binnen dan een onverwerkte brok informatie. Ook wetenschappelijke theorieën bevestigen de voordelen van verhalen.

Onze hersenen bestaan uit een linker- en rechterhersenhelft. In de linkerhersenhelft is logica het uitgangspunt en in de rechterhersenhelft spelen associaties en emoties de hoofdrol. Hersenscans tonen aan dat emotie ons meer motiveert tot actie ondernemen dan logica. Verhalen maken meer indruk, we onthouden ze sneller en vertellen ze makkelijker door. Hoog tijd dus om erin te vliegen. Wat is jouw verhaal?

Meer nieuws over digital storytelling

Iedereen storyteller: 10 tools voor digitale verhalen

iedereen storyteller 10 tools voor digitale storytelling