Café Connect

Datum:
Locatie: De Priem, Priemstraat 51, 1000 Brussel
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Terugblik op de projecten en vooruitblik op de toekomst

Weet je nog: twee jaar geleden gaf Cultuurconnect het startschot met een Babyborrel. Nu zetten we een volgende stap en bieden een Café aan. We zetten de deuren open voor een terugblik op onze projecten en een vooruitblik op de toekomst, digitalisering en samenleving. Voor een babbel met collega’s en om te genieten van lekkers. Voor blikopeners en breinborrels. Ideaal om het begin van de zomer te vieren.
 

Banner voor Café Connect. Je ziet een illustratie waarop 2 figuren drinken van een Connectdrankje, verbonden door een geel en een rood rietje: terugblik op projecten en vooruitblik op de toekomst

 

Terugblik op de projecten: alles wat je wilde weten of nooit durfde vragen…

In de voormiddag duiken we in de voorbije projecten. Welke projecten worden opgeschaald tot een dienst? En wat zal dat dan kosten? Wat hebben we geleerd en wat hebben we nog in petto?  En waarom zijn sommige projecten stopgezet?

Vooruitblik met vier op een rij

In de namiddag stellen we scherp op de toekomst met vier prikkelende presentaties. Telkens kort en krachtig: blikopeners en breinborrels die tot nadenken stemmen. En we eindigen met een flinke dosis girlpower.

Een nieuwe projectoproep, een nieuw begin…

Begin mei lanceerden we een nieuwe projectoproep. Diende je reeds in? Of zie je wel uitdagingen maar twijfel je nog? Heb je nood aan extra input of richtingwijzers? Dan kunnen dokter Challenge en haar assistenten soelaas bieden. In hun dokterskabinet geven ze je feedback, reiken andere invalshoeken aan of helpen je de uitdaging te verscherpen.

Café

Wil je een aantal projectresultaten testen? Zin in een babbel met een collega? Nood om stoom af te laten of te bekomen van een hectische werkweek? Ons café is doorlopend open.

9u30 

Onthaal met koffie en koeken

10u 

Keynote door Bart Beuten

10u45

Projectencarrousel

12u30

Lunch  

13u30 

Vier op een rij: Omar Mohout, Fredo De Smet, Catherine van Holder en Matthijs Rubberecht

15u30 

Het laatste woord

15u40

De laatste noot door Dimitri Dumortier

15u45 

Netwerkborrel 

17u30

Einde

Doorlopend

Café

Het programma in detail

 • 9u30: Onthaal met koffie en koeken
   
 • 10u: Keynote door Bart Beuten (Algemeen Directeur Cultuurconnect)
   
 • 10u45: Projectencarrousel

  De projecten uit de eerste oproep zijn afgerond. Wat leerden we uit de voorbije experimenten? Welke projecten worden opgeschaald naar een dienst? En wat zal dit dan kosten? Welke voorwaarden gelden er? Welke projecten werden stopgezet en waarom? En wat zit er nog in de pijplijn? Dit en nog veel meer verneem je in onze Projectencarrousel.

  Projecten die aan bod komen: Arcadegames, Bieblo, Culturele babysit, Cultuureducatie goes digital, Digitale muziekbeleving, E-boeken, Leestijd, LeuvenLeest, Livestreaming, Makerspaces, Mijn Bibliotheek-app, Recommendation engine, Regiobib goes digital, RegioCC, Scholenplatform Cultuureducatie en Uitgezocht over datagedreven marketing. Op onze website lees je meer over deze projecten.
   

 • 12u30-13u30: Lunch
   
 • 13u30: Vier op een rij

  Vier sprekers nemen je mee in een aanstekelijk verhaal over digitalisering en samenleving, over de valkuilen en kansen, over de de impact van technologie op mens en organisatie. Fasten your seat belts!
 1. ​​Omar Mohout neemt je mee in de wereld van innovatie, technologie en ondernemerschap. Wat betekent dit voor de cultuursector? Kunnen cultuurhuizen sneller (leren) schakelen in een samenleving waarin digitalisering steeds meer een aanjager is?
  Omar Mohout is start-up specialist, technologie-auteur en -adviseur. Hij schreef onder andere het boek 'From Idea to Product/Market Fit'.
   
 2. Fredo De Smet analyseert onze relatie met technologie. Wat doet technologie met de mens en wat doet de mens met technologie?
  Fredo De Smet is een creatieve duizendpoot op het snijvlak van technologie en cultuur. Hij cureerde de Hello Robot-expo in het Design Museum (Gent), is mee bezieler van GentM (een denktank over technologie en de impact van ‘digitaal’) en legt de laatste hand aan het boek 'Artificial Stupidity'.
   
 3. Catherine Van Holder dompelt je onder in de wereld van de futurologie. Dit heeft niets te maken met UFO’s en aliens, wel met de de vaardigheden om een toekomst te kunnen verbeelden én vormgeven. Hoe zit het met de ‘toekomst-geletterdheid’ van de cultuursector?
  Catherine Van Holder ondervond als digital nomad aan den lijve hoe het internet onze werkomgeving veranderde. Ze werkt als futurologe voor Pantopicon, een studio voor design en toekomstverkenning.
   
 4. Matthijs Rubberecht, mede-oprichter van DearTech, schopt ons zachtjes een geweten. Welke rol kan cultuur spelen bij de ‘technologische bewustwording’, om mensen te helpen afstappen van een passieve consumerende relatie met technologie?
  DearTech is een collectief dat mensen wil sterken om zelf actief mee te denken over onze digitale toekomst.
 • 15u30: Laat je verrassen door het laatste woord

  Wie het laatste woord krijgt blijft voorlopig nog een verrassing.
   
 • 15u40: De laatste noot door Dimitri Dumortier
   
 • 15u45: Netwerkborrel

  Samen met collega’s klinken op wat voorbij is en op wat komen zal, ideaal om de zomer af te trappen.
   

Deelname is gratis. Inschrijven kan tot en met 15 juni.

Schrijf je in

Meer info bij:
Sara Logghe
Projectmanager R&D
Maike Somers
Projectmanager