Daar is Bibster!

Datum:
Locatie: Gent, Bibliotheek De Krook, zaal De Blauwe Vogel (-1)
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Mis de lancering van Bibster niet! Al wie benieuwd is naar de spelapplicatie voor bibintroducties op maat, welkom op 4 mei (10-13u) in Bibliotheek De Krook (Gent), zaal De Blauwe Vogel.

We tonen wat Bibster allemaal kan in grote, maar zeker ook in kleine bibs. We doorlopen de twee spelvarianten en bekijken hoe je het kan aanpassen op maat. Maar vooral: we spelen het samen met jou in de bib.

Op het programma:

  • 9u30: Onthaal
  • 10u: De aanloop, de ontwikkeling van het spel en hoeveel het mag kosten
  • 10u20: Deze bibs zijn alvast enthousiast
  • 10u40: Hoe kan je er zelf mee aan de slag? Zo pas je het aan op maat!
  • 11u: Samen spelen - samen delen
  • 12u30: Broodjeslunch

 

Bibster testspel Stekene  Cultuurconnect


Wat is Bibster?

Met Bibster krijgen bibliotheken de mogelijkheid om een betaalbaar, op hun maat gemaakt platform te gebruiken om uiteenlopende digitale quizzen, zoektochten, klasintroducties en gidsbeurten te maken. Bibster bevat niet 1 maar 2 verschillende spelvarianten: Bibster Story en Bibster Quest.

Lees meer over de ontwikkeling van Bibster en beide spelvarianten op de projectblog www.Bibster.be . Je vindt er extra spelinfo,  de technische aanpak, de opdrachten en de prijs. En je leest er meer over de tests met leerlingen in de bibliotheken van Ninove, Merchtem, Stekene en Hasselt.

Bibster kan je spelen vanuit de browser op tablet, smartphone of pc. Bibster is ontwikkeld door De Aanstokerij, Mediaraven en Cultuurconnect.

De lanceringsdag voor Bibster is volzet.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuws en inspiratie van Cultuurconnect via onze nieuwsbrief Connected.