API

Wil je gebruik maken van een van de API's? Vul het aanvraagformulier in. We bezorgen je zo snel mogelijk een test-key.

Blauwe knop om naar de pagina met het aanvraagformulier te gaan.

Catalogus API

De Bibliotheekportalen catalogus API biedt realtime toegang tot de collectie- en beschikbaarheidsgegevens van meer dan 290 openbare bibliotheken in Vlaanderen.

Documentatie APIv1 (nieuwste versie)
Documentatie APIv0 (oude versie, blijft ondersteund tot 31/12/2019) 

Vul het aanvraagformulier in

Mijn Bibliotheek API

De Mijn Bibliotheek API biedt realtime toegang tot de OAuth authenticatieflow van de Mijn Bibliotheek login, rechten op digitale collecties, bibliotheekgegevens en lenersgegevens (uitleningen, reserveringen, boetes en leenhistoriek). Mijn Bibliotheek wordt gebruikt in meer dan 280 openbare bibliotheken in Vlaanderen.

Documentatie API 

Vul het aanvraagformulier in

Gebruiksvoorwaarden

De catalogus API's bevatten data waarop intellectuele eigendomsrechten en databankrechten rusten. De catalogus API wordt aangeboden in twee versies: een vrije API en een rijke API. De key bepaalt of je de vrije of rijke catalogus API mag gebruiken.

De vrije API geeft geen toegang tot data die Cultuurconnect aankoopt bij derden. Het gebruik van deze data is vrij.

De rijke API geeft ook toegang tot data die Cultuurconnect aankoopt bij derden (bv. covers, samenvattingen, recensies, ...). Cultuurconnect is dan ook gehouden aan de afspraken die met deze derden worden gemaakt over het al dan niet ter beschikking staan van deze data. Het gebruik van de rijke API is enkel toegestaan voor niet-commerciële applicaties die het publieksbereik van een of meer openbare bibliotheken in Vlaanderen of Brussel bevorderen. Deze eigenschap van de applicatie moet zichtbaar zijn voor het publiek en een belangrijke functie zijn van de applicatie.

Voor je de catalogus API mag gebruiken, dien je het aanvraagformulier in te vullen en de gebruiksafspraken voor de API te onderschrijven. Als je voldoet aan de voorwaarden voor het gebruik voor de rijke API, krijg je een test-key die daarvoor geschikt is. Na de testfase kan je een eigen productie-key aanvragen om je toepassing in productie te brengen.

Meer informatie over de gebruiksafspraken van: