By Bundesarchiv, Bild 183-09807-0008 / CC-BY-SA 3.0, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5339055

Workshop catalografie 30 september

Cultuurconnect zoekt experts die actief willen bijdragen om de noden, wensen en bedenkingen voor de catalografie in het EBS in kaart te brengen.

Strand en zomer EBS zomerenquete

Vul de EBS zomerenquête in

Vulde jij de zomerenquête al in?

Fundels

Fundels heeft je input nodig!

Fundels blaast dit jaar 7 kaarsjes uit. Tijd om te evalueren en Fundels klaar te stomen voor de komende jaren.

Laat het Krantenarchief renderen!

Laat het Krantenarchief renderen!

Kranten en tijdschriften doorzoeken is een unieke dienstverlening van de bib : thuis gratis artikels lezen uit het archief én delen via sociale media.

Fundels

Meer Fundelpret

Er is een goede reden om Fundels opnieuw in de kijker te zetten. Sinds deze week is het aantal ontleningen aan het lidmaatschap gekoppeld, en niet langer aan he

Mijn Bibliotheek

Mijn Bibliotheek (Open Bib ID) is een webtoepassing voor de gepersonaliseerde online diensten van de bibliotheek. De toepassing brengt alle diensten waarvoor een gebruiker moet aanmelden samen achter één login.

Met 'Mijn Bibliotheek'...

  • bied je als bibliotheek een eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem aan.
  • geef je de kans aan je leden om verschillende bibliotheeklidmaatschappen onder één profiel te beheren (1 op 3 leden is namelijk lid van meerdere bibliotheken).
  • kunnen je leden alle lidmaatschappen van zijn of haar gezin (bijvoorbeeld het lidmaatschap van de kinderen) vanuit dit profiel beheren.
  • beheer je de online toegang tot betaalde digitale bronnen van de bibliotheek (thuisgebruik Gopress Krantenarchief, Fundels)
  • kan je een eigen selectie titels beheren (Mijn Lijsten)

Mijn Bibliotheek biedt het comfort van een online one-stop-shop wat nauw aansluit op de verwachtingen van de hedendaagse gebruiker.

Het beheer van deze online diensten door de bibliotheek verloopt via Mijn Bibliotheek administratie.
 

Deelnemende bibliotheken

 


Mijn bibliotheek tickets

Bibliotheken die de volledige Mijn Bibliotheek nog niet hebben, kunnen gebruik maken van Mijn Bibliotheek tickets. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer je een abonnement hebt op het Gopress krantenarchief en thuisgebruik voor je bibliotheekleden wil mogelijk maken. Bibliotheken kunnen die tickets zelf aanmaken via Mijn Bibliotheek administratie.


Promotiemateriaal

Provincie Antwerpen
Provincie Limburg
Provincie Vlaams-Brabant
Provincie West-Vlaanderen