Strand en zomer EBS zomerenquete

Vul de EBS zomerenquête in

Vulde jij de zomerenquête al in?

Fundels

Fundels heeft je input nodig!

Fundels blaast dit jaar 7 kaarsjes uit. Tijd om te evalueren en Fundels klaar te stomen voor de komende jaren.

Laat het Krantenarchief renderen!

Laat het Krantenarchief renderen!

Kranten en tijdschriften doorzoeken is een unieke dienstverlening van de bib : thuis gratis artikels lezen uit het archief én delen via sociale media.

Fundels

Meer Fundelpret

Er is een goede reden om Fundels opnieuw in de kijker te zetten. Sinds deze week is het aantal ontleningen aan het lidmaatschap gekoppeld, en niet langer aan he

boeket rozen

De 500.000ste

Martha is de gelukkige met haar 500.000ste Mijn Bibliotheek profiel.

De Bib op School

De Bib op School'De Bib op School' maakt expertise  zichtbaar en biedt concrete tools om met  scholen een blijvende samenwerking op te bouwen. Bibliotheek en school zijn immers evidente partners als het gaat over cultuureducatie, informatiegeletterdheid, leesbevordering en mediawijsheid.

Praktijkuitwisseling

Mediawijs.be biedt de mogelijkheid om mediawijze tools, praktijken en methodieken te delen. Laat je bibliotheek opnemen in de databank van Mediawijs.be. Via een gebruikersnaam en wachtwoord kan je gegevens over jouw organisatie aanpassen en expertise delen.

Instrumenten

Gopress scholentoegang

De  bibliotheek kan haar Go-Pressabonnement zonder meerkost delen met de scholen op haar grondgebied. Zo biedt de bib aan scholen rechtstreeks en gratis toegang tot haar digitale krantenarchief.

Meer details...

Zoekmodule op de leeromgeving

De Bib op SchoolEen zoekmodule op de elektronische leeromgeving van de school biedt leerlingen en leerkrachten rechtstreekse toegang tot de catalogus, de digitale collectie en diensten van de bibliotheek.
De knop verhoogt de zichtbaarheid van de  bibliotheek in de school en biedt een eenvoudige en rechtstreekse toegang tot de catalogus. De module bestaat uit een zoekveld met bijhorende knop en een Bib-logo. Wanneer een leerling of leerkracht een zoekterm ingeeft, opent de catalogus van de lokale bibliotheek met de zoekresultaten in een nieuw scherm.
De service is vlot beschikbaar voor Smartschool en eloV, maar ook eenvoudig aan te passen voor andere leeromgevingen. 

Bibliotheken kunnen de zoekmodule aanbieden aan de school. Heeft de school interesse, vraag dan met het formulier de service aan bij helpdesk@cultuurconnect.be. Aanvragen kunnen enkel gebeuren door de bibliotheek en na goedkeuring van de school. Cultuurconnect zorgt voor verdere afhandeling.

 

Opleiding

Samen met Mediawijs.be, Linc vzw, UCLL en Mediaraven biedt Cultuurconnect het traject mediacoach aan.
De vorming versterkt diverse competenties voor wie mediawijsheid wil integreren in de eigen praktijk en in de organisatie.

Innovatie

Met  De Aanstokerij en Mediaraven bouwt Cultuurconnect aan  een educatief spel dat rondleiding en verkenning in de bib aantrekkelijker maakt voor kinderen en jongeren.

 

 

Meer info?
Hannes Vanhaverbeke
Projectleider Veldanalyse
02 2131020
0486 320892
Helpdesk Cultuurconnect