De Bib op School

De Bib op School'De Bib op School' maakt expertise  zichtbaar en biedt concrete tools om met  scholen een blijvende samenwerking op te bouwen. Bibliotheek en school zijn immers evidente partners als het gaat over cultuureducatie, informatiegeletterdheid, leesbevordering en mediawijsheid.

Praktijkuitwisseling

Mediawijs.be biedt de mogelijkheid om mediawijze tools, praktijken en methodieken te delen. Laat je bibliotheek opnemen in de databank van Mediawijs.be. Via een gebruikersnaam en wachtwoord kan je gegevens over jouw organisatie aanpassen en expertise delen.

Instrumenten

Gopress scholentoegang

De  bibliotheek kan haar Go-Pressabonnement zonder meerkost delen met de scholen op haar grondgebied. Zo biedt de bib aan scholen rechtstreeks en gratis toegang tot haar digitale krantenarchief.

Meer details...

Zoekmodule op de leeromgeving

De Bib op School: allemaal lege schoolbanken op een rij.Een zoekmodule op de elektronische leeromgeving van de school biedt leerlingen en leerkrachten rechtstreekse toegang tot de catalogus, de digitale collectie en diensten van de bibliotheek.
De knop verhoogt de zichtbaarheid van de  bibliotheek in de school en biedt een eenvoudige en rechtstreekse toegang tot de catalogus. De module bestaat uit een zoekveld met bijhorende knop en een Bib-logo. Wanneer een leerling of leerkracht een zoekterm ingeeft, opent de catalogus van de lokale bibliotheek met de zoekresultaten in een nieuw scherm.
De service is vlot beschikbaar voor Smartschool en eloV, maar ook eenvoudig aan te passen voor andere leeromgevingen. 

Bibliotheken kunnen de zoekmodule aanbieden aan de school. Heeft de school interesse, vraag dan met het formulier de service aan bij helpdesk@cultuurconnect.be. Aanvragen kunnen enkel gebeuren door de bibliotheek en na goedkeuring van de school. Cultuurconnect zorgt voor verdere afhandeling.

 

Opleiding

Samen met Mediawijs.be, Linc vzw, UCLL en Mediaraven biedt Cultuurconnect het traject mediacoach aan.
De vorming versterkt diverse competenties voor wie mediawijsheid wil integreren in de eigen praktijk en in de organisatie.

Innovatie

Met  De Aanstokerij en Mediaraven bouwt Cultuurconnect aan Bibster, een educatief spel dat rondleiding en verkenning in de bib aantrekkelijker maakt voor kinderen en jongeren.

 

 

Meer info?
Hannes Vanhaverbeke
Projectleider Veldanalyse
02 2131020
0486 320892
Helpdesk Cultuurconnect