Digitale Week: 20 oktober - 5 november 2017

De Digitale Week is een jaarlijkse campagne om mensen digitale vaardigheden bij te brengen , ze mediawijs te maken en volop te laten genieten van de mogelijkheden van digitale cultuur. Organisatoren zijn Linc, Cultuurconnect en Mediawijs.

Van 20 oktober tot en met 5 november 2017 gaan we voor een extra lange #DigiWeek17. Zo kan de campagne nog meer mensen bereiken en kunnen aanbieders van workshops de vraag beter aan.
 

Digitale Week 2 Cultuurconnect


4 Inspiratiedagen: voor elk wat wils

Om jullie klaar te stomen voor #DigiWeek17 organiseren we 4 thematische inspiratiedagen: DigIT Up 2017 , CONTOUR, Makerspaces en E-inclusie. 

  • 24 februari is er DigitUp. Samen met een expert en ervaren collega's bekijk je tijdens een doeworkshop hoe je in jouw organisatie aan de slag kan gaan met VR, digitale kunst, muziekeducatie, artistieke games, livestreaming ...  
  • Op 14 maart nemen we alle geïnteresseerde programmatoren mee op werkbezoek aan CONTOUR, de biënnale van bewegend beeld in Mechelen. De achtste editie loopt van 11 maart tot 21 mei 2017. Je krijgt een gratis rondleiding, netwerklunch en de mogelijkheid om een avondvullend pakket met een unieke selectie films aan te kopen. Schrijf je in voor Contour.
  • Noteer alvast 15 mei, want dan nemen we je een hele dag mee op sleeptouw rond Makerspaces, in Antwerpen. Bibliotheken en musea experimenteren steeds meer met fablabs en creatieve ateliers. Benieuwd welke activiteiten van de makersbeweging ook voor jouw publiek geschikt zijn, afhankelijk van jouw budget? Mis de inspiratiedag (i.s.m. VVBAD) niet. Meer info volgt.
  • ‘Hoe kan je burgers stimuleren om online hun stem te laten horen?', dat is de hamvraag tijdens onze derde inspiratiedag op 23 juni in Malle. Op dit uitwisselingsmoment staan inspirerende activiteiten rond e-inclusie en beleidsparticipatie centraal (i.s.m. Mediawijs, antwerpen.be-centrum, digidak en Vormingplus Antwerpen). Blijf op de hoogte.

Democratie is het thema van de publieksactie

'Democratie' wordt het thema van de publieksactie van de DW 2017. In aanloop naar de verkiezingen van 2018 laten we het grote publiek  participeren door hun ideeën een digitaal platform te geven. Meer informatie over deze campagne, de mediapartners en hoe je jouw deelnemers hierin kan betrekken volgt.

Digitale Week en bibcampagne

Cultuurconnect gaat verder op het spoor van 2016 en laat de bibliotheekcampagne samenvallen met de Digitale Week. We moedigen  bibliotheken aan om de meerwaarde van de bib tijdens de Digitale Week in de verf te zetten.  Mensen wegwijs maken in het digitale is brandend actueel en toont de maatschappelijke meerwaarde van de bib onomstotelijk aan. In de editie van 2016 deden bibliotheken dit succesvol door digitale verwendagen, fablabsessies en digitale cultuuractiviteiten te organiseren.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van de campagne Digitale Week? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Nood aan informatie of inspiratie? Neem contact op met lucy.vereertbrugghen@cultuurconnect.be.

Lees meer op www.digitaleweek.be.

 

Meer info?
Lucy Vereertbrugghen
Projectleider Praktijkontwikkeling