Droombeurs_Rondetafel_schepenen_08102016B

Rondetafel voor schepenen

Mee met ons verhaal?... Maar nog geen tijd gevonden om ook je schepen mee te trekken in het digitale bad?

pacman

Last minute gaming

Nog snel aanhechten bij Digitale Week?

projecten de selectie A

Hier zijn ze dan...

De 16 projecten die de finale selectie haalden.

Comeet-MirjamDevriendtB

COMEET valt in de prijzen

Cultuuroverleg Meetjesland, kortweg COMEET, sleept de Vlaamse Cultuurprijs Lokaal cultuurbeleid in de wacht.

By Bundesarchiv, Bild 183-09807-0008 / CC-BY-SA 3.0, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5339055

Workshop catalografie 30 september

Cultuurconnect zoekt experts die actief willen bijdragen om de noden, wensen en bedenkingen voor de catalografie in het EBS in kaart te brengen.

Open Vlacc

Open Vlacc (Vlaamse Centrale Catalogus) is één centraal bibliografisch achtergrondbestand waarin beschrijvingen aangemaakt worden van alle materialen die typisch zijn voor een openbare bibliotheekcollectie. De databank wordt samengesteld en onderhouden door zes grote bibliotheken (Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent, Leuven en Provinciale Bibliotheek Limburg) en het Bibliografisch Centrum van Cultuurconnect.

Overzicht bibliotheek klein

Meer informatie over het dataformaat van bibliografische beschrijvingen in Open Vlacc en het exporteren van deze beschrijvingen.

In Open Vlacc worden beschrijvingen ingevoerd volgens de Open Vlacc regelgeving. Deze regelgeving wordt samengesteld door de Open Vlacc werkgroepen.

Voor vragen of problemen met Cultuurconnectdiensten (Open Vlacc, Bibliotheekportalen, digitale collecties,...) kan je contact op nemen met de Helpdesk.