leescommunities

Moodboard Digitale Leescommunities

Het project Leuven Leest onderzoekt digitale hefbomen voor de lokale leescommunity in Leuven.

Maker spaces cultuurconnect

Makerspaces: Enkele good practices

Een kijkje bij de buren: FabLabTour door Anderlecht & Molenbeek 

Infosessie in Leuven

Infosessies: bekijk de slides

Bedankt voor jullie fijne reacties tijdens de ronde door Vlaanderen over het Eengemaakt BibliotheekSysteem. Al achter de rug: 5 workshops en 6 infosessies - met

Bibster logo

Volg de creatie van Bibster

Cultuurconnect, Mediaraven en De aanstokerij werken hard aan Bibster.

Bibportalen_boeken_presentatie2

Bibliotheekportalen 3.0

De catalogus, nieuwe bibliotheekwebsites en Mijn Bibliotheek worden één website. Bovendien ook aangepast aan mobiel gebruik.

Open Vlacc

Open Vlacc (Vlaamse Centrale Catalogus) is één centraal bibliografisch achtergrondbestand waarin beschrijvingen aangemaakt worden van alle materialen die typisch zijn voor een openbare bibliotheekcollectie. De databank wordt samengesteld en onderhouden door zes grote bibliotheken (Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent, Leuven en Provinciale Bibliotheek Limburg) en het Bibliografisch Centrum van Cultuurconnect.

Overzicht bibliotheek klein

Meer informatie over het dataformaat van bibliografische beschrijvingen in Open Vlacc en het exporteren van deze beschrijvingen.

In Open Vlacc worden beschrijvingen ingevoerd volgens de Open Vlacc regelgeving. Deze regelgeving wordt samengesteld door de Open Vlacc werkgroepen.

Voor vragen of problemen met Cultuurconnectdiensten (Open Vlacc, Bibliotheekportalen, digitale collecties,...) kan je contact op nemen met de Helpdesk.