Dig It Up 2018 | Digitale kunst-en-cultuurbeleving

Datum:
Locatie: Zuiderpershuis, Antwerpen
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Logo Dig It Up 2018. Gele en groene bolletjes vormen de letters.

Save the date

Voor het derde jaar op rij is er Dig It Up: dé inspiratie-en-netwerkdag bij uitstek voor cultuurprofessionals. Leer de digitale pioniers uit het kunst- en cultuurlandschap beter kennen en ontdek de mogelijkheden voor jouw lokale context.

3 lachende mensen met een VR-masker op de vorige editie.Vanaf editie 2018 wordt Dig It Up een inspiratietweedaagse. We breien er een extra dag aan die speciaal focust op cultuurbeleid. 

  • Maandag 19 februari maak je kennis met nieuwe trends en tools. Samen met experten, pioniers en collega's krijg je de kans om zelf te beleven en te reflecteren over wat dit voor jouw cultuurhuis of lokale context kan betekenen. Je kan zelfs al plannen smeden met potentiële partners voor een digitale injectie voor je dagelijkse werking of in aanloop naar #DigitaleWeek18.
     
  • Op dinsdag 20 februari zoomen we in op kansen voor een strategisch beleid rond digitale cultuur voor lokale besturen. Lees meer

Programma: een tipje van de sluier

Maandag starten we met een keynote van Angelo Vermeulen.  Deze ruimteonderzoeker, kunstenaar, artiest en inspirerende spreker werd door De Tijd getipt als één van de Top 5 Tech Pioniers uit België. Vanuit zijn multidiscipinaire achtergrond geeft hij ons een inkijk in samenwerking tussen kunstenaars, lokale gemeenschappen, wetenschappers en technologie. 

Na deze brok inspiratie voorzien we het vertrouwde recept van Dig It Up: een 8-tal boeiende parallelsessies, waarbij we volop de kaart van de beleving trekken (See It), je de mogelijkheid bieden om zelf aan de slag te gaan (Do It) en in gesprek te treden met experten en ervaringsdeskundigen (Dig It).

Verwacht je aan workshops rond Mixed Reality met CREW,  inspiratie rond games in culturele context met Bram Michielsen van Screenshake, kunst- en cultuureducatie in het Medialab van JEF, hands-on sessies rond digitale communicatietools met I Like Media en nog veel meer.

Dit jaar zetten we extra in op matchmaking. Samen met de Belgische start up Conversation Starter  bieden we je de mogelijkheid om tijdens de netwerklunch en de receptie net die mensen te strikken die je altijd al wou spreken.

Quote cc Ekeren

Partners van #digitup18

Dig It Up is een samenwerking tussen De Ambrassade, JEF, Cultuurconnect, Stad Antwerpen, Creative Europe Desk Vlaanderen,Vitamine C en de partners van de Digitale Week. Na de succesvolle vorige edities sloegen de partners opnieuw de handen in elkaar. Tijdens Dig It Up willen we cultuurwerkers uit cultuur- en gemeenschapscentra, cultuur- en kunsteducatieve organisaties,  kunstenhuizen, lokale besturen en bibliotheken inspireren om de digitale mogelijkheden  te leren kennen en ermee aan de slag te gaan in de eigen werking.