Dig It Up 2018 | Digitale cultuur & lokaal beleid

Datum:
Locatie: Zuiderpershuis, Antwerpen
Toevoegen aan persoonlijke kalender
Logo Dig It Up 2018. Gele en groene bolletjes vormen de letters.

Save the date

Voor het derde jaar op rij is er Dig It Up: dé inspiratie-en-netwerkdag bij uitstek voor cultuurprofessionals. Leer er de digitale pioniers uit het kunst- en cultuurlandschap beter kennen en ontdek de mogelijkheden voor jouw lokale context.

4 kindjes spelen samen een arcadegame.

Vanaf editie 2018 wordt Dig It Up een inspiratietweedaagse. We breien er een extra dag aan die speciaal focust op cultuurbeleid. 

  • Maandag 19 februari zoomt in op kunst-en-cultuurbeleving. Lees meer
     
  • Op dinsdag 20 februari bekijken we met experts en lokale professionals welke kansen er zijn om vanuit het lokale cultuurbeleid in steden en gemeenten strategisch in te zetten op de digitale transformatie.  Verwacht je aan een palet van ideeën en mogelijkheden, maar ook aan eerlijke zoektochten van een aantal beleidsmakers die al aan de weg timmeren. Een injectie voor je beleidsteksten in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen en een nieuwe beheers- en beleidscyclus bij lokale besturen.

Programma: een tipje van de sluier

Dinsdag voorzien we tijdens de voormiddag enkele keynotes en pitches rond ruimte maken voor digitale innovatie vanuit het lokaal cultuurbeleid: Welke kansen zijn er? Welke kansen kunnen we nog grijpen? Hoe zetten we in op digital skills van cultuurprofessionals en ons publiek? Welke impact heeft digitalisering op onze culturele infrastructuur? Hoe verandert het samenspel tussen aanbod, publiekswerking, participatie en co-creatie? Waarom en op welke manier kun je ruimte maken voor experiment en innovatie in een lokale context?

's Namiddags maken we tijd om in gesprek te gaan met enkele pioniers uit lokale besturen en culturele organisaties die op een eerlijke manier getuigen over de zoektocht die ze al hebben afgelegd: wat zijn succesfactoren? waar lopen ze tegen aan?

Bekijk de reportage van VRT NWS over livestream van cultuurhuis De Warande naar woonzorgcentrum De Wending (Turnhout).

Partners van #digitup18

Dig It Up is een samenwerking tussen De Ambrassade, Het Jeugdfilmfestival, Cultuurconnect, Stad Antwerpen, Creative Europe Desk Vlaanderen en Vitamine C. Na de succesvolle vorige edities sloegen de partners opnieuw de handen in elkaar. Tijdens Dig It Up willen we cultuurwerkers uit cultuur- en gemeenschapscentra, cultuur- en kunsteducatieve organisaties,  kunstenhuizen, lokale besturen en bibliotheken inspireren om de digitale mogelijkheden  te leren kennen en ermee aan de slag te gaan in de eigen werking.