Digitaal theaterspel 'Voor de show'

stempel opschalingVoor de show: een theaterspel op digibord voor het eerste tot het zesde leerjaar, aanpasbaar aan elke voorstelling en elk cultuurhuis

Voor de show is een theaterspel voor digibord in de klas om leerlingen te enthousiasmeren voor de komende schoolvoorstelling in het cultuurcentrum. Nooit meer leerlingen in het cultuurcentrum die niet weten wat ze er eigenlijk komen doen. Tijdens een virtuele 360°-wandeling door het cultuurhuis voeren de leerlingen opdrachten uit rond podiumkunsten, theatercodes en de specifieke voorstelling die ze gaan bekijken. Het spel is aanpasbaar naargelang de voorstelling en is modulair in soorten opdrachten.

De traditionele lesmappen bevatten heel wat informatie en didactische tips, maar toch merkte  CC Brasschaat dat dit niet volstond voor leerkrachten om vooraf de tijd te nemen om met hun klas te werken rond de voorstelling. Verder leerden we dat leerkrachten die de voorstelling nog niet gezien hebben zich vooraf minder zeker voelen over wat ze kunnen vertellen of doen.  We testten een prototype van het spel in verschillende klassen en scholen in Brasschaat. Daarnaast vroegen we feedback aan een dertigtal cultuurhuizen en gezelschappen. Met het digitale theaterspel Voor De Show hopen we leerkrachten te overtuigen om vóór de voorstelling hun leerlingen op een leuke en zinvolle manier voor te bereiden op hun theaterbeleving.

In samenwerking met CC Brasschaat

En nu?

Cultuurconnect investeert in de ontwikkeling van dit prototype tot een volwaardige web-applicatie, bruikbaar en aanpasbaar voor elk cultuurhuis. De eerste cultuurhuizen kunnen intekenen in najaar 2018. We lanceren bij de start van seizoen 2019-2020. 

Indicatieve prijs

Er is een jaarlijkse licentiekost voor het gebruik. Voor A-centra bedraagt deze kost €1.500, B- en C-centra betalen €1.000, gemeenschapscentra €800. 

Jouw cultuurhuis als spelomgeving? Dat kan! Voor €4.000 kan je een 360°-video laten maken van jouw gebouw. Bovendien krijg je deze opnames, zodat je ze ook voor andere doeleinden kan gebruiken.

(Her)Bekijk de presentatie vanop Café Connect

 

Blijf op de hoogte van alle nieuws en updates over het digitale theaterspel Voor de show

Geen zorgen, wij houden ook niet van spam: je ontvangt enkel een e-mail als we iets te vertellen hebben. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring en de daarin omschreven verwerking van jouw persoonsgegevens. Uitschrijven is mogelijk op elk moment.