E-boeken in Open Vlacc

  • 12 oktober 2017

[Leestijd: 1 minuut]

Om je e-boekencollectie zichtbaar te maken in de catalogus, worden vanaf nu ook e-boeken beschreven in Open Vlacc! Alle e-boeken krijgen een cover voor de publiekscatalogus. Bovendien wordt het e-boek als suggestie gegeven bij de gedrukte versie. Biedt jouw bibliotheek e-boeken aan via e-reader of tablet? Dan kan je deze titels laten invoeren in Open Vlacc.

Als test hebben we de e-boeken van bibliotheek Sint-Pieters-Woluwe gecatalogiseerd. Momenteel voeren we de e-boeken van de provincie Limburg in. E-boeken die bibliotheken via gespecialiseerde systemen (cloudLibrary, Kb Den Haag...) ter beschikking stellen, komen hiervoor niet in aanmerking omdat ze op een andere manier ter beschikking gesteld worden.

Benieuwd hoe dat eruitziet? Ga dan zeker eens een kijkje nemen in de publiekscatalogus.

Hoe werkt het?

Bibliotheken kunnen de titels van hun e-boekencollectie doorgeven voor invoer door de volgende gegevens te bezorgen aan de helpdesk: titel+auteur+isbn van het e-boek. Het Bibliografisch Centrum zorgt dan voor een beschrijving en cover. Check wel eerst of je titels nog geen beschrijving in Open Vlacc hebben.

De invoerafspraken voor e-boeken vind je hieronder terug, of op de regelgevingspagina.

doc bestandvlacc_afsprEboeken.doc (98 kB)