Detail van een houten doos waarp 'fragile' staat.

Vlaamse IBL-ondersteuning vanaf 2018

In het kader van de overheveling van de persoonsgebonden bevoegdheden van de provinciebesturen, zal Cultuurconnect vanaf 1 januari 2018 de ondersteuning van...

Coder event voor meisjes waarop meisjes bezig zijn met het bouwen van robots

Dossier | Lokale besturen en de digitale transformatie

De digitale transformatie is veel meer dan een technologische vernieuwing, ze is onze samenleving grondig aan het veranderen.

Gwendolien Sabbe van Cultuurcentrum De Spil met VR bril

Digitale kunsten dagen het cultuurcentrum uit

Interview met Gwendolien Sabbe, programmator humor, circus en digitale kunsten (CC De Spil)

Microscoop waar iets groens onder ligt.

Ruimte voor innovatie en experiment

Voor overheden op alle niveaus is het belangrijk om experts, bedrijven, organisaties, individuele burgers aan te zetten tot experiment om samen de duurzame...

Alleleden van het expertenteam EBS in een productdemonstratie.

Kom jij het expertenteam voor het eengemaakt bibliotheeksysteem versterken?

Tijdens de gunningsfase van het eengemaakt bibliotheeksysteem werd het projectteam geflankeerd door experten, een 30-tal bibliotheekmedewerkers die feedback...

Events

Uncovered events

Logo uncoveredDigitalisering is een maatschappelijk proces, voelbaar in alle poriën van de samenleving. Ook de lokale cultuursector wordt uitgedaagd om zijn meerwaarde te herdenken voor een steeds digitaler publiek dat zijn weg zoekt en vindt in een steeds digitaler aanbod.

Samen met cultuurhuizen gaan we op ontdekkingstocht doorheen verschillende digitale thema's, zoals digitale kunsten, planningssystemen, storytelling ... In het Uncovered-traject willen we je inspireren en ondersteunen tijdens inspiratiedagen, werkbezoeken en netwerkevenementen.

Digitale Week

Digitale Week blauw op geel geschrevenDe Digitale Week is een jaarlijkse campagne om mensen digitale vaardigheden bij te brengen. De campagne bestaat meer dan tien jaar en wijzigde in 2016 van koers om bibliotheken, cultuurhuizen en andere lokale partners beter te ondersteunen bij de nieuwe uitdagingen die de snelle technologische evolutie met zich meebrengt. De aandacht voor e-inclusie bleef, maar werd uitgebreid naar nieuwe technologieën en de thema’s mediawijsheid en digitale cultuur.
Lees meer

Dig It Up

Logo Dig It Up zonder jaartal. Gele en groene bolletjes vormen de letters.Dit jaarlijkse inspiratie-event focust gedurende 2 dagen op digitale kunst- en cultuurbeleving en lokaal cultuurbeleid. Stel je eigen gepersonaliseerde programma samen en kies uit een ruim aanbod van hands-on workshops, inspiratiesessies, uitstappen en nog veel meer. 

Dit is een samenwerking tussen JEF, De Ambrassade, Stad Antwerpen, Creative Europe Desk Vlaanderen, Vitamine C, Cultuurconnect & Digitale Week.
Lees meer