Leesclubs en scholieren lezen digitaal

Hoe aan de slag met leeslijsten met e-boeken?


In 't kort

Hoe ervaren leesclubs digitaal lezen? En hoe gebruiken leerlingen leeslijsten met e-boeken? In dit project testen we of het huidige digital only abonnement van de KB in Nederland een meerwaarde kan betekenen voor leesclubs in Antwerpen en voor jongeren in de scholen van Beringen.

Digitaal lezen Cultuurconnect
Het projectteam

Anne Vrints (Bib Beringen en Provinciaal Steunpunt Limburgse Bibliotheken), Inge Goossens (lokaal cultuurbeleid Antwerpen), Abel Ruiz-Vazquez, Jan Braeckman & Herlinde De Vos (Cultuurconnect).
 

Projectteam Eboeken leerlingen en leeclubs Culturconnect


De uitdagingen

  • Kan het huidige product van Nederland, het e-boekenplatform van de KB, ook in Vlaanderen bij bepaalde doegroepen werken?
  • Is er betalingsbereidheid hiervoor?
  • Is er een match tussen doelgroepen (leesclubs en scholieren) en de collectie (van de 10.000 e-boeken)?

  • Lezen de doelgroepen uberhaupt op e-reader, smartphone, tablet of computer? Hoe ervaren zij digitaal lezen?


De ambitie

Indien de uitdagingen bij beide doelgroepen allemaal positief scoren op de kritische factoren (het businesmodel, de content en de ervaringen met het digitaal lezen), dan juichen we HOERA! Want dan zit er toekomstmuziek in dit project, dat perfect kan opgeschaald worden voor leesclubs en scholen in heel Vlaanderen...


Hoe het allemaal begon

Anne Vrints (Bib Beringen en Provinciaal Steunpunt Limburgse Bibliotheken) en  Inge Goossens (lokaal cultuurbeleid Antwerpen) pitchten hun idee, na onze projectoproep in de zomer van 2016.

 


Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van onze projecten? Schrijf je in op onze nieuwsbrief Connected.

 

Meer info bij
Abel Ruiz-Vazquez
Projectleider IT
02 2131020
0483 382718