Detail van een houten doos waarp 'fragile' staat.

Vlaamse IBL-ondersteuning vanaf 2018

In het kader van de overheveling van de persoonsgebonden bevoegdheden van de provinciebesturen, zal Cultuurconnect vanaf 1 januari 2018 de ondersteuning van...

Coder event voor meisjes waarop meisjes bezig zijn met het bouwen van robots

Dossier | Lokale besturen en de digitale transformatie

De digitale transformatie is veel meer dan een technologische vernieuwing, ze is onze samenleving grondig aan het veranderen.

Gwendolien Sabbe van Cultuurcentrum De Spil met VR bril

Digitale kunsten dagen het cultuurcentrum uit

Interview met Gwendolien Sabbe, programmator humor, circus en digitale kunsten (CC De Spil)

Microscoop waar iets groens onder ligt.

Ruimte voor innovatie en experiment

Voor overheden op alle niveaus is het belangrijk om experts, bedrijven, organisaties, individuele burgers aan te zetten tot experiment om samen de duurzame...

Alleleden van het expertenteam EBS in een productdemonstratie.

Kom jij het expertenteam voor het eengemaakt bibliotheeksysteem versterken?

Tijdens de gunningsfase van het eengemaakt bibliotheeksysteem werd het projectteam geflankeerd door experten, een 30-tal bibliotheekmedewerkers die feedback...

Leuven lanceert digitale leescommunity

  • 22 juni 2017

Leuven Leest

Op de langste dag hielden 30CC, de Bib Leuven en Cultuurconnect Leuven Leest boven de doopvont. Een digitale community voor Leuvense lezers. Op naar een leeszomer vol boeiende tips van enthousiaste ambassadeurs, toffe leesplekken en literaire events! Vanaf 21 juni is Leuven de stad van de lezer. Laat je inspireren!

 

In andere steden en gemeenten

Ook andere steden en gemeenten experimenteren volop. In Antwerpen werd midden juni Bookmine gelanceerd. Een platform waarop inwoners boeken kunnen delen met elkaar. Op die manier kunnen gepassioneerde lezers elkaar leren kennen. Antwerpen wordt zo één grote bibliotheek.

Bij onze noorderburen onderzoekt Bksy hoe ze lokale communities kunnen versterken. Ze zetten daarom proefprojecten op met verschillende bibliotheken, via groepen en Bksy Spots in de bibliotheken kunnen ze de digitale én de fysieke gemeenschap verbinden.

Laat het ons weten

We volgen deze experimenten op de voet vanuit Cultuurconnect. Broed je ook op een lokale leescommunity en wil je die digitaal versterken? Of heb je zicht op interessante ontwikkelingen in binnen- of buitenland? Mail het aan Hannes en hou ons zeker op de hoogte van je ideeën, initiatieven of inzichten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuws en inspiratie van Cultuurconnect. Uitschrijven is mogelijk op elk moment.