Detail van een houten doos waarp 'fragile' staat.

Vlaamse IBL-ondersteuning vanaf 2018

In het kader van de overheveling van de persoonsgebonden bevoegdheden van de provinciebesturen, zal Cultuurconnect vanaf 1 januari 2018 de ondersteuning van...

Coder event voor meisjes waarop meisjes bezig zijn met het bouwen van robots

Dossier | Lokale besturen en de digitale transformatie

De digitale transformatie is veel meer dan een technologische vernieuwing, ze is onze samenleving grondig aan het veranderen.

Gwendolien Sabbe van Cultuurcentrum De Spil met VR bril

Digitale kunsten dagen het cultuurcentrum uit

Interview met Gwendolien Sabbe, programmator humor, circus en digitale kunsten (CC De Spil)

Microscoop waar iets groens onder ligt.

Ruimte voor innovatie en experiment

Voor overheden op alle niveaus is het belangrijk om experts, bedrijven, organisaties, individuele burgers aan te zetten tot experiment om samen de duurzame...

Alleleden van het expertenteam EBS in een productdemonstratie.

Kom jij het expertenteam voor het eengemaakt bibliotheeksysteem versterken?

Tijdens de gunningsfase van het eengemaakt bibliotheeksysteem werd het projectteam geflankeerd door experten, een 30-tal bibliotheekmedewerkers die feedback...

Mobiele arcadehal in Deurne

  • 19 januari 2017


Openingsevent Push The Button

Op 25 en 26 februari stellen cc Deurne, CultuurConnect en Devillé Arcade een heuse, moderne ARCADEHAL voor in cc Deurne Rix. We lieten 7 spellen ontwikkelen, die focussen op samen spelen, het creatieve en het artistieke. En dat doen we met de nodige toeters en bellen. Een heel weekend lang kan je verschillende games, VR-opstellingen en game-performances ontdekken. Op zondag nodigen we je uit voor een ontbijt, en kan je nadien deelnemen aan een Coder Dojo sessie, een MineCraft demo of een heus creative build toernooi!

Het openingsevent in cc Deurne Rix op 25 en 26 februari is meteen ook het startschot van het Arcadehalproject. Van krokus tot pasen houdt onze mobiele arcadehal halt in het cultuurcentrum en de bibliotheken in Deurne.

Het volledige programma vind je op de website van cc Deurne. Hou zeker ook de facebookpagina in de gaten!
 

On tour

De installaties zijn gratis toegankelijk onder (minimale) begeleiding. Het team lokaal cultuurbeleid in Deurne trekt hiervoor al haar registers open. Na afloop van het feestweekend gaan we door. Je kan nog vier weken lang zelf gaan proeven van dit nieuwe artistieke gameconcept, op volgende locaties:

  • van 27/2 tem 5/3 in cc Deurne Rix
  • van 13/3 tem 18/3 in Bibliotheek Arena
  • van 27/3 tem 31/3 in Bibliotheek Couwelaer 
  • van10/4 tem 15/4 in cc Deurne Podium
     

Vragen en meer info?

Wil je graag meer weten of wil je het zelf in jouw stad of gemeente uitproberen? Geef ons dan zeker een seintje via hannes.cannie@cultuurconnect.be.   

Meer info over het project arcadegames vind je hier.