Animatievideo: tekstversie

Plattegrond van een bibliotheek waarbij alle diensten die Cultuurconnect aanbiedt aan bibliotheken vertegenwoordigd zijn.Moeder, vader, zoon en dochter gaan binnen in een bibliotheekgebouw. Wanneer ze binnenkomen, verdwijnen de muren en het dak, we zien nu enkel het binnenste van de bibliotheek. Er zijn ook andere mensen binnen.

Camera zoomt in op een bibliotheekmedewerker die bezig is met boeken labelen. Nieuwe boeken worden geleverd met een vrachtwagen in kartonnen dozen langs de achterkant. De tekst op het scherm zegt: “Centrale catalografie - Open Vlacc”. We zoomen in op de medewerker. Eerst scant hij het boek, de tekst “scannen” staat erbij. De computer herkent het boek, de informatie over het boek komt op zijn scherm. Een etiket komt uit de printer, de tekst “etiket printen” komt op het scherm. Hij kleeft het etiket op het boek. Voor meer info kan je terecht op de dienstenpagina van Open Vlacc (de link staat in de rechterbovenhoek van de video). We zoomen uit naar de plattegrond van de bibliotheek.

We zoomen nu in op de vader die aan een computer zit in de bib. Hij zit neer, andere mensen rondom hem zijn boeken aan het lezen of boeken aan het zoeken tussen de rekken. De tekst “Bibliotheekwebsites” staat op het scherm. We zoomen verder in op wat hij doet. Het eerste scherm waarop hij surft, de catalogus, heeft een zoekknop en suggesties voor boeken in een cover flow. Hij geeft een zoekterm in (onleesbaar). Het boek dat hij zoekt verschijnt op het scherm. Het zegt hoeveel exemplaren er voorhanden zijn. Tekst verschijnt op het scherm: “Zoeken, verlengen, Mijn Lijsten, reserveren” (de voornaamste functionaliteiten van de bibliotheekwebsites). Voor meer info kan je terecht op de dienstenpagina van de bibliotheekwebsites (de link staat in de rechterbovenhoek van de video). We zoomen uit naar de plattegrond van de bibliotheek.

We zoomen terug in op de vader, die nu aan de andere kant van de bibliotheek het boek uit de rekken neemt dat hij zonet zocht in de catalogus. Hij ziet een lange rij aan de uitleenbalie en besluit om het aan de zelfuitleenbalie te doen. De tekst “eengemaakt bibliotheeksysteem” zweeft boven de zelfuitleenbalie. Er hangt ook een bordje “zelfuitleenbalie”. We zoomen in op wat hij doet. Hij stopt zijn bibliotheekkaart in de computer en de tekst “bibkaart lezen” komt erop. Hij scant het boek en tekst “items scannen” komt erop. De informatie over het boek komt op zijn scherm. Voor meer info kan je terecht op de dienstenpagina van het eengemaakt bibliotheeksysteem (de link staat in de rechterbovenhoek van de video). We zoomen uit naar de plattegrond van de bibliotheek.

De bibliotheek krijgt weer muren en een dak, we zoomen nog verder uit tot we de bibliotheek zien staan in een kaart van Vlaanderen. We zien nu ook andere bibliotheekgebouwen. Er vertrekken lijnen vanuit alle bibliotheken naar elkaar. De tekst zegt “Netwerk van openbare bibliotheken”.

We zoomen terug in op de bibliotheek, muren en dak verdwijnen weer. Nu zoomen we in op de moeder. Ze zit in de krantenhoek. Iemand leest een tijdschrift, iemand leest een krant. De tekst “Digitale kranten en tijdschriften - Gopress” staat op het scherm. We zoomen verder in op de moeder. Op haar scherm van haar laptop zien we titelpagina’s van verschillende kranten. De tekst “digitale kranten” verschijnt op haar laptop. Ze klikt op 1 titelpagina en die krant verschijnt full size op haar scherm. Ze klikt op een pijltje rechts om de volgende bladzijde te lezen. Voor meer info kan je terecht op de dienstenpagina van Gopress (de link staat in de rechterbovenhoek van de video). We zoomen uit naar de plattegrond van de bibliotheek.

Nu zoomen we in op de zoon. Hij zit in de kinderhoek. We zien kinderen lezen, boeken kiezen, spelen… Een grootvader leest een boek voor aan zijn kleinkind. De tekst “Interactieve e-books voor kinderen - Fundels” verschijnt op het scherm. We zoomen verder in. De zoon leest met een vriendje op een tablet. De tekst “lezen” verschijnt, nadien “leren”. Hij scrollt verder en een hologram van een klein, groen monstertje komt als een duiveltje uit een doosje uit zijn tablet. De tekst “spelen” verschijnt. Voor meer info kan je terecht op de dienstenpagina van Fundels (de link staat in de rechterbovenhoek van de video). We zoomen uit naar de plattegrond van de bibliotheek.

We zoomen in op de dochter aan de ingang. We zoomen verder in en zien een volwassene die enthousiast iets uitlegt aan een groep tieners. Ze hebben tablets. De tekst “Bibster, hét bibliotheekintroductiespel” staat op het scherm. Na de uitleg van de volwassene vrouw stuiven de tieners alle richtingen uit. De dochter en een vriendje spelen het spel en hebben het boek gevonden dat ze zochten voor het spel. De tekst “ontdekken” en “uitdagen” verschijnt. Voor meer info kan je terecht op de dienstenpagina van Bibster (de link staat in de rechterbovenhoek van de video). We zoomen uit naar de plattegrond van de bibliotheek.

De bibliotheek verdwijnt, we zien het logo van Cultuurconnect en de url om naar de landingspagina van de dienstenwebsites: www.cultuurconnect.be/diensten.