Video livestreaming: tekstversie

De video start met sfeerbeelden in het woonzorgcentrum De Wending. Mensen komen binnen, kaartjes worden gescheurd en zetten zich klaar voor de voor de voorstelling

Ondertitels:

Livestream brengt cultuurbeleving naar woonzorgcentrum.

(er wordt samen gezongen: "Kom bij mij, dicht bij mij. Zie je niet, mijn verdriet. Geen wonder dat ik ween, dat ik ween van de smart.")

Bewoners van woonzorgcentrum De Wending beleefden het concert 'Gedeelde Smart' via livestream. Zo maakten zij deel uit van het publiek in cultuurhuis de Warande het concert bijwoonde. 

Vanop het podium in de Warande: "Allemaal hartelijk welkom op deze toch wel zeer speciale matinee. Dankuwel, dankuwel voor uw welkomstapplaus. Dankuwel, dames en heren. En wij heten ook de mensen van RVT De Wending welkom. Want zij gaan dit programma hier op hunne stek volgen. Allemaal hartelijk welkom. Laat u eens horen! (Applaus vanuit het woonzorgcentrum.)

(Er wordt gezongen: "Geen wonder dat ik ween. Dat ik ween van de pijn. Nu dat wij in het leven niet meer samen zijn. Ieder uur zonder jou duurt een eeuwigheid lang.")

Na de voorstelling gingen Jan en Lien vanuit de Warande in gesprek met de bewoners: "Hallo? hey! Marie-louise, ga jij ook op en neer?

En toen was er koffie. De rusthuisbewoners geven hun mening over de voorstelling:

  • "T'is zo eens iets anders. Het breekt een beetje de eenzaamheid." 
  • "Er kan altijd iets aan verbeteren volgens mij. Omdat ik van muziek een klein beetje klassiek ben. Dat hedendaag, dat mag er wel bij."
  • "Het concept vind ik fantastisch, echt waar."
  • "Het is heel hard meegevallen."
  • "Ik heb mooie dingen horen vertellen vandaag. En schone dingen gezien, het is goed."
  • "Ge hebt de beste artiesten gezocht voor de mensen gelijk wij dat zijn." 
  • "Het  is zo eens iets anders, he."

Een project van cultuurhuis De Warande, WZC De Wending en Cultuurconnect. Met dank aan de bewoners van WZC De Wending, Frank Mercelis, Jan De Smet, Leen Van de Kelden, Pieter-Jan De Smet (Gedeelde Smart), Bart Cabanier (livestream), Seppe Janssens (film)