Provinciale bibliotheeksystemen (PBS)

bibliotheeksystemen ingericht per provincie voor de openbare bibliotheken

Afbeelding uit bibliottheek met link naar Eengemaakt Bibliotheek Systeem

Wat zijn de Provinciale Bibliotheeksystemen?

De Provinciale Bibliotheeksystemen of PBS'en zijn bibliotheeksystemen ingericht per provincie voor de openbare bibliotheken in de provincies Antwerpen, Limburg, Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. In 2004 startten de provincies met de uitbouw van een systeem voor collectiebeheer, lenersadministratie en circulatie, en vandaag zijn 80% van alle bibliotheken aangesloten op een PBS.

Vanaf 1/1/2018 is de bevoegdheid over het provinciaal bibliotheeksysteem overgedragen aan de Vlaamse overheid. Cultuurconnect werkt in opdracht van Vlaanderen aan de uitbouw van een eengemaakt bibliotheeksysteem en continueert tot die tijd de PBS-dienstverlening. Cultuurconnect neemt voor alle PBS'en het leveranciersbeheer, de opvolging, de helpdesk, een aantal operationele taken en de voorbereiding van de migratie van het PBS naar het eengemaakt bibliotheeksysteem op.

Vernieuwing op komst: naar een eengemaakt bibliotheeksysteem

In dit vernieuwingstraject sluiten we alle PBS'en (en ook de bibliotheken die niet zijn aangesloten op een PBS zoals de Brusselse bibliotheken) aan op een eengemaakt bibliotheeksysteem.

Klik hier voor meer info over het eengemaakt bibliotheeksysteem

Meer informatie nodig?

 

Heb je een vraag? Dien ze in via de online helpdesk van Cultuurconnect. We helpen je zo snel mogelijk verder.