Play: een theatergame in en rond jouw cultuurhuis, voor jongeren uit het secundair onderwijs

  • 4 maart 2018

Hoe kan je als cultuurhuis leerlingen uit het secundair onderwijs warm maken voor theater? Met dit Serious Urban Game ® ervaren jongeren hoe een theaterstuk tot stand komt en gaan ze creatief aan de slag.

Samen met jongeren uit het Secundair Kunstinstituut Gent (SKI) gingen [ew32] en Cultuurconnect experimenteren. Aan de hand van de DRØME methodiek van Lieve Achten kwamen we tot een theatergame. Het spel werd ondertussen meermaals getest door leerlingen 3e graad secundair onderwijs in CC Kruispunt, Diksmuide.

Het Spel

Play is geen computerspel maar een serious urban game die op locatie gespeeld wordt. Daarbij gaan de fysieke en digitale wereld (theater en tablets) hand in hand, zoals dit ook het geval is in de leefwereld van jongeren.

De game speelt zich af in en rondom het cultuurcentrum. Zo leren jongeren een theaterruimte kennen: de zaal, de backstage, het podium, enz… Op deze plaatsen voeren de jongeren in teams opdrachten uit die hen worden aangereikt via het digitale spelplatform dat ze op tablets kunnen raadplegen. De jongeren maken foto’s of video’s van de resultaten van hun opdrachten.  De GameMaster volgt hun acties op het platform, geeft feedback en houdt de scores bij.

De leerlingen maken niet enkel kennis met theater en de komende voorstelling. Ze leren ook samenwerken en verscherpen hun inlevingsvermogen en digitale vaardigheden.

Het spel duurt een 3-tal uren en is gericht op de 2e en 3e graad secundair onderwijs.

 

Graag jouw feedback!

Na deze testfase van het experiment, willen we onderzoeken of de game ook voor jouw cultuurhuis een meerwaarde kan betekenen. Toon jouw interesse of meld je aan voor een demo van het spel en een feedbackmoment.