Mijn Bibliotheek

Mijn Bibliotheek (Open Bib ID) is een webtoepassing voor de gepersonaliseerde online diensten van de bibliotheek. De toepassing brengt alle diensten waarvoor een gebruiker moet aanmelden samen achter één login.

Met 'Mijn Bibliotheek'...

  • bied je als bibliotheek een eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem aan.
  • geef je de kans aan je leden om verschillende bibliotheeklidmaatschappen onder één profiel te beheren (1 op 3 leden is namelijk lid van meerdere bibliotheken).
  • kunnen je leden alle lidmaatschappen van zijn of haar gezin (bijvoorbeeld het lidmaatschap van de kinderen) vanuit dit profiel beheren.
  • beheer je de online toegang tot betaalde digitale bronnen van de bibliotheek (thuisgebruik Gopress Krantenarchief, Fundels)
  • kan je een eigen selectie titels beheren (Mijn Lijsten)

Mijn Bibliotheek biedt het comfort van een online one-stop-shop wat nauw aansluit op de verwachtingen van de hedendaagse gebruiker.

Mijn bibliotheek administratiemodule

Met de Mijn bibliotheek administratiemodule krijgt elke openbare bibliotheek een aantal instrumenten voor beheer van hun online diensten zelf in handen.

  • Beheer van instellingen in Mijn Bibliotheek

  • Rapportering van Mijn Bibliotheek, digitale collecties en de catalogus
  • Mijn Lijsten: gebruikers inspireren met een selectie van titels uit de catalogus
  • Tickets: enkel voor bibliotheken die werken met tickets

Tickets aanmaken

Een bibliotheek kan aan de balie unieke codes (of ‘tickets’) uitdelen aan haar leden. Die code is nodig om een mijn bibliotheek-profiel aan te maken op mijn.bibliotheek.be en die aan zijn/haar bibliotheek te koppelen – en dus aan het aanbod van zijn of haar bibliotheek. De gebruiker doet dit één keer per bibliotheek waar hij of zij lid van is. Wanneer meer digitale diensten van de bibliotheek beschikbaar worden, zal de gebruiker daar ook automatisch toegang tot krijgen. Bibliotheken kunnen die codes zelf aanmaken via Mijn Bibliotheek administratie.

Voor meer informatie over het gebruik van tickets, lees je de Handleiding Mijn Bibliotheek tickets. Daarin staat hoe je tickets kan afdrukken. Je kan ook zelf eigen tickets opmaken. Wil je daarvoor vertrekken van de opmaak van het standaardticket, dan zetten we die opmaak voor je klaar op eenvoudige vraag via een mailtje naar helpdesk@cultuurconnect.be.

Deelnemende bibliotheken

 

Promotiemateriaal

Provincie Antwerpen
Provincie Limburg
Provincie Vlaams-Brabant
Provincie West-Vlaanderen

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuws en updates over Bibliotheekportalen en de nieuwe bibliotheekwebsites. Uitschrijven is mogelijk op elk moment.