API

Wil je gebruik maken van een van de API's? Vul het aanvraagformulier in. We bezorgen je zo snel mogelijk een test-key.

Blauwe knop om naar de pagina met het aanvraagformulier te gaan.

Catalogus API

De Bibliotheekportalen catalogus API biedt realtime toegang tot de collectie- en beschikbaarheidsgegevens van meer dan 290 openbare bibliotheken in Vlaanderen.

Uitgebreide documentatie

Aanvraagformulier:  staging catalogus en een test-key (ontwikkelingsfase), productie-key

Voorbeelden:

Mijn Bibliotheek API

De Mijn Bibliotheek API biedt realtime toegang tot de OAuth authenticatieflow van de Mijn Bibliotheek login, rechten op digitale collecties, bibliotheekgegevens en lenersgegevens (uitleningen, reserveringen, boetes en leenhistoriek). Mijn Bibliotheek wordt gebruikt in meer dan 280 openbare bibliotheken in Vlaanderen.

Uitgebreide documentatie

Aanvraagformulier: staging catalogus en een test-key (ontwikkelingsfase), productie-key

Een testgebruiker van bibliotheek Gent:
Gebruikersnaam: MijnBibliotheekAPI
Paswoord: 9000Gent

BIOS locaties dataset

De BIOS locaties dataset biedt toegang tot de locaties, adresgegevens en openingsuren van alle openbare bibliotheken in Vlaanderen. Deze gegevens worden verzameld in het Bibliotheek Input Output Systeem van de Vlaamse overheid, verrijkt met geocoördinaten en aangeboden in een csv.

In de locaties dataset staat een lijst van alle bibliotheken, in de bedieningspunten dataset een lijst van alle extra uitleenposten, filialen... Sleutel tussen beide is het id 'klantevdnr'.

De BIOS locaties dataset is beschikbaar als open data.

Gebruiksvoorwaarden

De rijke Bibliotheekportalen datasets zijn via Application programming interfaces (API's) toegankelijk voor gebruik in functie van de opdracht van de openbare bibliotheek. Deze API's bevatten data waarop intellectuele eigendomsrechten en databankrechten rusten.

Meer informatie over de gebruiksvoorwaarden van:

Nieuwsbrief Connected

Blijf op de hoogte van alle nieuws en inspiratie van Cultuurconnect. Uitschrijven kan op elk moment.Button met tekst: blijf op de hoogte.