@bibliotheek.be e-mailadres

Stopzetting dienst

wolk in de vorm van een enveloppe

De bibliotheek.be e-maildienst wordt niet langer aangeboden vanaf 15/12/2017.

Cultuurconnect (vroeger Bibnet) biedt al vele jaren @bibliotheek.be e-mailadressen voor bibliotheken en hun medewerkers tegen een kostprijs per mailbox.

We merken dat de meeste bibliotheken en hun medewerkers intussen gebruik maken van een @gemeente.be e-mailadres, en het aantal @bibliotheek.be e-mailadressen dat door bibliotheken wordt afgenomen heel sterk daalt. Daarom zijn de kosten voor de ondersteuning van de e-maildienst niet langer houdbaar. Cultuurconnect heeft besloten om de @bibliotheek.be e-mailadressen niet langer aan te bieden vanaf 15/12/2017.

We raden bibliotheken die nog gebruik maken van een @bibliotheek.be e-mailadres aan om tijdig over te schakelen op een nieuw e-mailadres:

  • meest voor de hand liggend is een @gemeente.be e-mailadres te vragen bij de gemeente

  • indien dat niet kan, is een eenvoudige oplossing om de mailoplossing te gebruiken van je internetprovider (soms zijn enkele mailboxen zelfs inbegrepen in het je internetabonnement) of te werken met een maildienst in de cloud (Microsoft, Google). Beide kunnen tegen ook een zelfgekozen domeinnaam (bv. @bibliotheekgemeente.be) activeren.

Bibliotheken hebben een jaar tijd om over te schakelen. We hebben enkele tips om die overschakeling vlot te laten verlopen, van zodra je zelf een ander e-mailadres hebt. Zo kan je in de @bibliotheek.be webmail een ‘afwezigheidsassistent’ invullen die aangeeft dat je van e-mailadres bent veranderd en de oude mailbox niet meer raadpleegt.

pdf bestandTips overschakeling e-mail @bibliotheek.be (465 kB)


Nog dit: heel wat regiogroepen maken gebruik van een groepsmailadres (bv. regio@bibliotheek.be) om mails door te sturen naar de ‘persoonlijke’ e-mailadressen van de betrokken bibliotheken of medewerkers. Deze groepsmailadressen blijven wel behouden en worden verder ondersteund door Cultuurconnect.

 

Ondersteuning vanop afstand

Het is mogelijk dat op afstand ondersteuning kan worden verleend. Daarvoor geef je de toelating om de computer voor een beperkte tijd via een Internetverbinding te laten overnemen door de helpdesk van Cultuurconnect. Daarvoor gebruiken we een hulpprogramma op je computer.  Het programma heeft geen gevolgen voor de instellingen van je computer.  Nadat de verbinding is verbroken verdwijnt het programma en is de computer terug beschikbaar voor verder gebruik.