Cata 2020

Fragment van een oude steekkaart in de bibliotheekcatalogus

 

Wat is cata 2020?

Cata 2020 is de naam van het project waarin we werken aan de vernieuwing van Open Vlacc.

Wat is de uitdaging?

Na de bibliotheekwebsites (inclusief de catalogus en mijn bibliotheek) en het eengemaakt bibliotheeksysteem (EBS), is het nu de beurt aan de centrale catalografie voor een grondige make-over.

Doelstelling van het project? Met de verschillende stakeholders samen een gedragen en toekomstgerichte visie en strategie rond gemeenschappelijke catalografie ontwikkelen. Dit doen we met oog voor de wensen en noden van de eindgebruikers: de bibliotheekmedewerker en -bezoeker. Vanuit deze visie en strategie werken we aan de vernieuwing van de werkprocessen, dataprocessen en het bestek voor een nieuwe IT-oplossing voor de gemeenschappelijke catalografie.

Wil je meer weten?  

Op 14 mei organiseerden we een workshop rond inhoudelijke ontsluiting.  De voornaamste resultaten zetten we hier op een rij.
Op 13 juni organiseerden we een infosessie over het project. Voor wie er niet bij kon zijn, zetten we de voornaamste uitdagingen voor het project  hier op een rij. Je vindt er ook  link  de presentatie van de  infosessie.

Dit najaar volgen meer workshops en infosessies. Hou de Open Vlacc nieuwsbrief in de gaten. Het laatste nieuws over Open Vlacc en het vernieuwingstraject kan je altijd nalezen op  onze nieuwspagina.

Team

Het projectteam staat in voor de opvolging en organisatie van het volledige project.
Het team bestaat uit Lisbeth Vandoorne (Cultuurconnect), Gwenny Vlaemynck (Cultuurconnect), Rosa Matthys (Cultuurconnect), Jeroen Cortviendt (VGC) en Rosemie Callewaert (iStoireServices).

Nieuwsbrief Open Vlacc

Ontvang alle nieuws en updates over wat er verandert in Open Vlacc. Uitschrijven kan altijd.

Button met tekst: blijf op de hoogte.