Arcadegames

Kwalitatieve arcadegames op maat van kinderen en jongeren

Een unieke arcadehal met handgemaakte houten kasten en artistieke, coöperatieve games in jouw cultuurhuis of bibliotheek? Dat kan! Cultuurconnect biedt samen met Devillé Arcade 3 arcadehallen aan met in totaal 9 games voor jong en oud.

jongeren spelen game

Wil jouw bibliotheek of cultuurhuis een arcadehal boeken?

Je hebt keuze uit 3 arcadehallen, met daarin telkens 3 arcadegames. Je kan ook 2 of 3 arcadehallen samen boeken. We mikken vooral op regio's en samenwerkingsverbanden.

Vanaf oktober 2018 gaan de eerste arcadehallen in verhuur. Wil jouw bibliotheek, cultuur- of gemeenschapscentrum graag een arcadehal boeken? Laat het ons weten, dan houden wij je op de hoogte van zodra dit aanbod er komt.

hou me op de hoogte

arcadegameDe games in de arcadehallen

Een arcadehal bestaat uit 3 arcadegames, die boeiend zijn voor spelers van alle leeftijden, van beginners tot doorgewinterde gamers. Die laatsten zullen natuurlijk wel iets sneller door het spel gaan, maar er is altijd iets te beleven voor spelers van elk niveau.

We maken onze games echt wel toegankelijk, door niet met een controller te werken, maar bijvoorbeeld met een stick en twee knoppen. Dat verlaagt de drempel om te spelen een pak, waardoor je een veel breder publiek aantrekt: niet alleen gamers, maar zeker ook cultuurliefhebbers. - Hannes Devillé

De broers Devillé ontwikkelen niet alleen games, maar ook de kasten eromheen zijn van hun hand. Combineer Thomas’ handigheid als schrijnwerker met Hannes’ ervaring als game designer, gooi er een stevige portie passie voor games bovenop en het resultaat stelt niet teleur: een prachtige arcadehal met handgemaakte, houten arcadekasten en kunstige games.

ARCADEHAL A

1. Doom Buttons

Een arcadekast met 4 knoppen als besturing, zeer toegankelijk voor een groepje spelers van 1 tot 4 personen. Doel? Probeer de highscore te verbreken door samen te werken. Team spirit en goede reflexen zijn een must.

2. Spelfabriek

In de Spelfabriek balanceer je op de grens tussen de digitale en de niet-digitale wereld. Eén speler en één creator werken samen in levels met blokken of manipuleren de logica met draaiknoppen.

3. Belgian Arcade

In de Belgian Arcade vind je verschillende games die ontworpen zijn door Belgische ontwikkelaars, speciaal ontworpen voor games met 2 spelers.

ARCADEHAL B

1. Artistic Arcade

Artistic Arcade is een internationale game die zich ver buiten de verwachtingen en vooroordelen bevindt die we hebben omtrent videogames. 

2. Spelfabriek

In de Spelfabriek balanceer je op de grens tussen de digitale en de niet-digitale wereld. Eén speler en één creator werken samen in levels met blokken of manipuleren de logica met draaiknoppen.

3. Letter Press

Een arcadekast met 4 knoppen als besturing. Een groep spelers van 1 tot 4 personen probeert de highscore te verbreken door samen te werken. 

ARCADEHAL C

1. Diaspora

In deze game maken maximaal 4 spelers de gevaarlijke reis als vluchteling naar een nieuwe bestemming.

2. Spelfabriek

In de Spelfabriek balanceer je op de grens tussen de digitale en de niet-digitale wereld. Eén speler en één creator werken samen in levels met blokken of manipuleren de logica met draaiknoppen.

3. Pico8

Pico8 is een game engine waarvoor je eenvoudig games kan maken, op deze arcade kan je deze kleine game-experimenten spelen.  In een workshop kunnen zelfs nieuwe pico8 games gemaakt worden.

Lees meer over de games, de installaties en de technische gegevens in de folder:

pdf bestandInformatie_Arcadeverhuur_Cultuurconnect.pdf (280 kB)

 

Jongeren op arcadekast

Jongeren bereiken

Tijdens het arcadehalproject, liet de doelgroep jongeren zich niet onbetuigd. De opkomst was vooral goed in de bibliotheeklocaties, maar ook in het cultuur- of gemeenschapscentrum vindt de bruisende dynamiek van de arcadehal zeker zijn plaats.

De arcadehal kan kaderen in een mediawijstraject, in samenwerking met jeugdhuizen of met scholen... Tijdens de projectfase werd in CC Deurne bijvoorbeeld via twee workshops aansluiting gezocht bij het lessenpakket van enkele klassen van de Spectrumschool: een workshop Elektromechanica, met uitleg rond de techniciteit van de spellen, en een workshop Houtbewerking, met uitleg rond de creatie van de arcades.

Uit een bevraging tijdens de projectfase bleek dat het samenwerkingsaspect hoog scoort bij jongeren. Dit vormt een belangrijk verschil ten opzichte van de games die jongeren normaal gezien in hun eigen vrije tijd spelen.  82% van de bevraagde jongeren zou vrienden uitnodigen om mee te komen naar de arcadehal. 65% van de bevraagden was nooit eerder in een cc geweest, 30% nooit eerder in een bib. Toch zou 72% terugkeren naar de bib of het cc in geval er opnieuw een dergelijk aanbod geplaatst zou worden.

Prijs

De huurprijs voor 1 arcadehal met 3 games (spel + kast) bedraagt € 300 per week. Deze prijs is exclusief btw en exclusief transportkost.

Overtuigd? Wij horen het graag

hou me op de hoogte