Leuven Leest

stempel opschalingEen webplatform om de lokale leescommunity van een stad te boosten

Hoe maken we lezen zichtbaar, hip en trendy samen met de lokale community? Leuven Leest wil de plek zijn - fysiek en virtueel - voor alles wat in Leuven op literair vlak leeft: één centrale plek voor leestips van lokale ambassadeurs, alle events rond lezen en literatuur, de leukste leesplekken en andere inspiratie voor jouw lezers. Van collectie naar connectie. Omdat we geloven in de kracht van lezen. En de stad is de plek bij uitstek voor de kunst van het samen-lezen.

We werken met aanbevelingen via leestips van lokale ambassadeurs, iets wat veel lezers waarderen. Er is veel intentie om de leestips ook echt te lezen. Het publiek vindt door zo’n leesplatform gemakkelijker de weg naar leesevents en meer kleinschalige activiteiten komen op de radar. 'Leuven Leest' is een sterk merk. Lezers appreciëren het uitgesproken niet-commerciële, neutrale, lokale karakter dat lezen en leesplezier centraal stelt. Het digitaal platform en de lokale community versterken elkaar. Er was een heel grote betrokkenheid bij de stakeholders (boekhandel, auteurs, veellezers, boekenclubs...). Allemaal samen bouwen ze aan de community.

In samenwerking met 30cc en de Bib Leuven

En nu?

Het project gaat in opschaling. Intekenen kan nu al. De eerste 2 steden kunnen live gaan tegen de zomer van 2019.

Cultuurconnect ondersteunt de ontwikkeling van een multisite platform, dat kan aangepast worden aan de eigen look & feel van de lokale leescommunity. Daarbovenop bieden we een opleidingstraject aan rond community management, digitale communicatie en marketing, waarin je ook kennis en ervaring uitwisselt met andere steden en Iedereen Leest.

Indicatieve prijs

We rekenen een instapkost van €5.500 (excl. btw) per lokaal bestuur. Daarnaast betaal je jaarlijks tussen €5000 en €9000 (excl. btw), afhankelijk van de grootte van je stad. In deze prijs zitten de kosten voor product management, opleiding, gebruikslicentie, hosting, helpdesk, evolutief onderhoud.

(Her)Bekijk de presentatie vanop Café Connect

 

Blijf op de hoogte van alle nieuws en updates bij de opschaling van Leuven Leest

Geen zorgen, wij houden ook niet van spam: je ontvangt enkel een e-mail als we iets te vertellen hebben. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring en de daarin omschreven verwerking van jouw persoonsgegevens. Uitschrijven is mogelijk op elk moment.

Meer info bij
Koen Vandendriessche
Productmanager Digitale Beleving
Meer info over dit project