Vacature projectmanager training en e-learning (voltijds)

 • 11 april 2018

Wij zoeken een ervaren didacticus

 

Korte inhoud

Voor de verdere uitbouw van onze bovenlokale digitale diensten en in het bijzonder onze diensten ‘Bibliotheeksystemen’ en ‘Bibliotheekwebsites’, zoeken we versterking. Specifiek zijn we op zoek naar een projectmanager training en e-learning (voltijds) voor het team service management, die een didactische aanpak ontwikkelt voor de training en opleiding van de gebruikers van onze diensten en hiervoor een e-learningplatform opzet.

Wat houdt zo’n job in? Als projectmanager training en e-learning ben je, in afstemming met de implementatiemanagers van onze diensten, verantwoordelijk en aanspreekpunt voor:

 • Ontwikkeling van een globale aanpak en algemeen raamwerk voor de training en opleiding van de gebruikers van onze diensten.
 • Selectie, inrichting en beheer van een e-learning platform waarop alle educatieve content over onze diensten verzameld en ontsloten wordt (instructievideo’s, handleidingen, FAQ, MOOC’s,...), (gepersonaliseerde) leertrajecten door gebruikers afgelegd kunnen worden en online support verstrekt kan worden bij bepaalde gebruikersvragen,...
 • Het maken van een richtsnoer voor de productmanagers m.b.t. de aanmaak van goede educatieve content voor het e-learningplatform.
 • Het ondersteunen van de implementatieteams bij het opzetten en geven van live opleidingen door het bieden van didactisch advies (leerdoelstellingen, lesmateriaal, leerformats,...).
 • Eventueel zelf geven van trainingen voor onze diensten, in het bijzonder de dienst ‘Bibliotheeksystemen’.

Ben je een dynamische bachelor of master met ervaring en expertise op het vlak van e-learning en training voor grote aantallen gebruikers, bij voorkeur in een onderwijs- of IT-omgeving? Heb je affiniteit met het digitale? Toe aan een nieuwe uitdaging met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling? Lees dan zeker verder.

 

Wat wij bieden

Cultuurconnect is een labo-omgeving en digitale dienstenleverancier voor openbare bibliotheken, cultuurcentra en gemeentelijke cultuurdiensten in hartje Brussel, vlakbij het centraal station. We zoeken er samen naar oplossingen voor de digitale uitdagingen vanuit de overtuiging dat deze cultuurhuizen ook in de digitale samenleving een belangrijke rol kunnen spelen in het versterken van mensen en de samenleving. Succesvolle digitale experimenten schalen we op tot kwalitatieve diensten die we aanbieden aan de hele sector.

We zijn een jonge organisatie met een sterk team (45-tal enthousiaste collega’s) dat multidisciplinair werkt en pakken deskundigheid en veel gezond verstand combineert om een succes te maken van haar ambitieuze projecten. Onze werking laat zich samenvatten als: digitaal, innovatief, geëngageerd, ondernemend, professioneel, lean & lief. 

Wat dat schuift? Laat ons eerlijk zijn: bij Cultuurconnect krijg je geen dikke bedrijfswagen, noch royale bonussen. Wel een competitieve verloning, maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering, interessante verlofregeling, gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, mogelijkheid tot thuiswerk, een maatschappelijk relevante job, een organisatie die jouw persoonlijke ontwikkeling zeer belangrijker vindt en geregeld een welgemeende schouderklop.

De projectmanager wordt ingeschaald in barema A111 (meer info vind je op https://overheid.vlaanderen.be/salarisschalen).

Je zal deel uitmaken van het team 'service management' en rapporteert aan de teamleider. Daarnaast zal je ook samenwerken met het team 'product management'. 

Visualisatie van de 5 teams binnen Cultuurconnect: Oranisatieondersteuning, Connect, R&D, Product management, Service management
Zakelijk beheer Financieel beheer, HR, logisiek, office beheer, onthaal, juridische ondersteuning, ...
Connect Communicatie, evenementen, sensibiliseringsacties, opleidingen, praktijkontwikkeling, ...
Research & Development Innovatielab, cocreatie, lean experimenten
Product Management Aanbesteden en (door)ontwikkelen van digitale diensten, functionele analyse, testing, beheer roadmap, releasemanagement, ...
Service Management Klantmanagement, implementatie en onderhoud van diensten, helpdesk, bibliografisch centrum, monitoring, service level management, ...

Competenties

Kan jij je vinden in de beschrijving hieronder? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat.

We zoeken iemand met kennis door studie en/of toegepaste ervaring op minstens één van de volgende terreinen: ontwikkelen van een didactisch raamwerk voor klantenondersteuning en -training, e-learning methodieken en instrumenten, geven van opleiding en training binnen een IT context.

Naast een sterke analytische geest, een planmatige en nauwkeurige aanpak, sterke communicatievaardigheden en oog voor (kosten)efficiëntie en effectiviteit op projectniveau, beschikt de projectmanager over volgende ‘zachte’ competenties:

Klantgerichtheid

Onderzoeken van wensen en behoeften van de klant en hiernaar handelen. Anticiperen op behoeften van klanten. Hoge prioriteit geven van servicebereidheid en klantentevredenheid.

 • Bouwt aan ‘partnership’ met de klanten.
 • Zoekt actief naar mogelijke wensen en behoeften van klanten, vraagt door en neemt actie om de tevredenheid van de klanten te verhogen.
 • Vertaalt klantenwensen naar de organisatie.
 • Houdt rekening met de mogelijkheden/wensen van de klanten.

Omgevingsbewustzijn

Kennis hebben van - voor de organisatie relevante - maatschappelijke, politieke en technologische ontwikkelingen en daar consequenties uit trekken voor het eigen functioneren of dat van anderen (het team, het management, de sector).

 • Kent de trends en de ontwikkelingen die spelen in het vakgebied en/of sector.
 • Schat de haalbaarheid van acties of besluiten in.
 • Signaleert ontwikkelingen en gebeurtenissen en schat de consequenties voor de organisatie in.

Zelfsturing

Effectief het eigen werk organiseren door het formuleren van doelstellingen en het plannen van activiteiten; beschikbare tijd en energie richten op de hoofdzaken en acute problemen.

 • Stelt voor het eigen werk prioriteiten.
 • Weet zelf de ‘scope’ te bepalen van zijn inbreng.
 • Plant tijd voor voorbereiding en onverwachte zaken.
 • Behoudt het overzicht over de zaken waarvoor hij verantwoordelijk is.

Emotiemanagement

 • Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn.
 • Je bent je ook bewust van je eigen emoties en gaat er zorgzaam mee om.
 • Je kan emoties van anderen snel herkennen en maakt deze bespreekbaar ten voordele van de relatie en de voortgang.
 • Je gaat conflicten niet uit de weg maar pakt ze aan.
 • Verder ben je je bewust van wat je energie geeft en wegneemt en gaat daar op een proactieve manier mee om.

Samenwerking

Actieve bijdrage leveren aan een gezamenlijk resultaat of probleemoplossing, ook wanneer de samenwerking een onderwerp betreft dat niet direct van persoonlijk belang is.

 • Stelt gezamenlijke doelen boven het eigen belang.
 • Steunt de voorstellen van anderen en bouwt daarop voort als het erom gaat tot een gezamenlijk resultaat te komen.
 • Levert een bijdrage, idee of voorstel voor een groepstaak, ook wanneer hij daar zelf geen voordeel bij heeft.
 • Uit zich positief over prestaties van collega’s.
 • Biedt hulp aan bij problemen of conflicten.

Procedure

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan tegen 1 mei zeker je cv naar jobs@cultuurconnect.be met als onderwerp “projectmanager training en e-learning + jouw naam”, en leg uit waarom jij de witte merel bent die we zoeken en waarom je zo graag bij Cultuurconnect wil werken.

Na een selectie op basis van een cv, motivatiebrief en een schriftelijke case, volgt een eerste gesprek. We gaan naar een finaal jurygesprek met de drie best gerangschikte kandidaten.