Werkbezoek aan Contour, biënnale voor Bewegend Beeld

Datum:
Locatie: Mechelen
Toevoegen aan persoonlijke kalender

CONTOUR, de biënnale voor Bewegend beeld, is een vaste waarde en een uniek platform voor beeld tot ver buiten België. De achtste editie loopt van 11 maart tot 21 mei 2017 en krijgt de stempel van de Zuid-Aziatische curator Natasha Ginwala. Cultuurconnect organiseert een werkbezoek op 14 maart met en voor programmatoren. Ideaal voor een activiteit rond hedendaagse beeldende kunst tijdens de Digitale Week!

 

Basir Mahmood

Programma

  • We spreken af om 9u30 in het cultuurcentrum. Om 10u stipt start de rondleiding en krijg je uitgebreide achtergrondinformatie over Contour en de kunstwerken.
  • Tijdens een afsluitende netwerklunch kan je de organisatoren van Contour ontmoeten en bespreken hoe je met de expositie aan de slag kan in jouw cultuurcentrum of bibliotheek.
  • Contour biedt een betalend pakket met een avondvullend programma aan dat bestaat uit een selectie video, installatie en eventueel performances. Met ondermeer screenings van de nieuwe producties van Arvo Leo / Basir Mahmood / Filipa César en Louis Henderson /Ritu Sarin en Tenzing Sonam / Karrabing Film Collective.
  • In de namiddag kan je vrijblijvend de rest van de expositie bezoeken.

Meer dan twintig lokale en internationale kunstenaars zullen nieuw en recent filmisch werk presenteren op verschillende locaties in Mechelen. Contour Biënnale 8 toont hedendaagse kunst tegen de achtergrond van het 400 jaar oude verleden van de Grote Raad. Dit Mechelse gerechtshof was hét juridische centrum van Europa. Film, video, installaties en performance dompelen je onder in de wereld van recht, rechtspraak en rechtvaardigheid.

De curator en kunstenaars

Natasha Ginwala is een onafhankelijk curator, onderzoeker en auteur. Ze is adviseur voor Documenta 14. Recente projecten zijn My East is Your West, in samenwerking met Shilpa Gupta en Rashid Rana, op de 56ste Biënnale van Venetië, Mind Moves Matter op L’appartment 22, Rabat en Corruption…Everybody Knows als onderdeel van e-flux journal issue 65, SUPERCOMMUNITY. Ze maakte deel uit van het artistieke team van de 8ste Biënnale van Berlijn (met Juan A. Gaitán) en cureerde The Museum of Rythm op de Taipei Biënnale 2012 (met Anselm Franke). 

Tijdens het werkbezoek kan je recent en nieuw werk zien van Adelita Husni-Bey, Agency, Ana Torfs, Arvo Leo, Basir Mahmood, Beatriz Santiago Muñoz, Council (Grégory Castéra & Sandra Terdjman), Eric Baudelaire, Filipa César & Louis Henderson, Ho Tzu Nyen, Inhabitants (Mariana Silva & Pedro Neves Marques), Judy Radul, Karrabing Film Collective, Lawrence Abu Hamdan, Madonna Staunton, Otobong Nkanga, Pallavi Paul, Pedro Gómez-Egaña, Rana Hamadeh, Ritu Sarin and Tenzing Sonam, Rossella Biscotti, Susanne M. Winterling, Trevor Paglen, Trinh Thi Nguyen.

Praktisch

We verzamelen om 9u30 bij Nona, Begijnenstraat 19-21, 2800 Mechelen. En dus niet in de Minderbroedersgang zoals eerder vermeld. De rondleiding start om 10u. 

Inschrijving

De inschrijvingen zijn afgesloten.

Meer info?
Lucy Vereertbrugghen
Projectleider Praktijkontwikkeling