Mobiele arcadehallen

Bibliotheken
Podiumhuizen
Beleven

Handgemaakte arcadehallen met kwalitatieve games voor jong en oud. Dit aanbod loopt tot eind 2022. Er zijn 3 arcadehallen met telkens 3 artistieke, coöperatieve games. Je publiek speelt de games op handgemaakte houten spelkasten, opgesteld in jouw cultuurhuis of bibliotheek. Boek 1 tot 3 arcadehallen met games voor jong en oud, voor de minimale duur van een week. 

We maken onze games toegankelijk door niet met een controller te werken, maar bijvoorbeeld met een stick en twee knoppen. Dat verlaagt de drempel om te spelen een pak, waardoor je een veel breder publiek aantrekt: niet alleen gamers, maar zeker ook cultuurliefhebbers.
Hannes Devillé

Prijs en boeken

Huur met jouw cultuurhuis, regio of samenwerkingsverband een arcahal. Bekijk hieronder de 3 arcadehallen waaruit je kan kiezen, met daarin telkens 3 arcadegames voor alle leeftijden die focussen op samenwerking en creatief denken. De huurprijs voor 1 arcadehal met 3 games (spel + kast) bedraagt € 363 per week. 

Deze prijs is inclusief btw, maar exclusief transportkost. De beschikbare periode loopt steeds van maandag tot en met zondag. Het transport gebeurt steeds op maandag.

Boek jouw arcadehal(len)

Let op: dit aanbod loopt af eind 2022!

Bereken de kostprijs voor jouw bibliotheek of cultuurhuis: 

Aanbod

Een arcadehal bestaat uit 3 arcadegames, die boeiend zijn voor spelers van alle leeftijden, van beginners tot doorgewinterde gamers. Die laatsten zullen natuurlijk wel iets sneller door het spel gaan, maar er is altijd iets te beleven voor spelers van elk niveau. De games zijn eenvoudig, maar meer creatief en artistiek van inslag - vaak anders dan wat tieners (en volwassenen) normaal spelen. De games en de kasten eromheen zijn ontworpen door Devillé Arcade.

ARCADEHAL A

1. Doom Buttons: een arcadekast met 4 knoppen als besturing, zeer toegankelijk voor een groepje spelers van 1 tot 4 personen. Doel? Probeer de highscore te verbreken door samen te werken. Team spirit en goede reflexen zijn een must.

2. Spelfabriek: balanceer op de grens tussen de digitale en de niet-digitale wereld. Eén speler en één creator werken samen in levels met blokken of manipuleren de logica met draaiknoppen.

3. Belgian Arcade: verschillende games die ontworpen zijn door Belgische ontwikkelaars, speciaal voor games met 2 spelers.

ARCADEHAL B

1. Artistic Arcade: een internationale game die zich ver buiten de verwachtingen en vooroordelen bevindt die we hebben omtrent videogames. 

2. Spelfabriek: balanceer op de grens tussen de digitale en de niet-digitale wereld. Eén speler en één creator werken samen in levels met blokken of manipuleren de logica met draaiknoppen.

3. Letter Press: een arcadekast met 4 knoppen als besturing. Een groep spelers van 1 tot 4 personen probeert de highscore te verbreken door samen te werken. 

ARCADEHAL C

1. Diaspora: maximaal 4 spelers maken de gevaarlijke reis als vluchteling naar een nieuwe bestemming.

2. Spelfabriek: balanceer op de grens tussen de digitale en de niet-digitale wereld. Eén speler en één creator werken samen in levels met blokken of manipuleren de logica met draaiknoppen.

3. Pico8: op deze arcade speel je kleine game-experimenten. In een workshop kunnen zelfs nieuwe pico8 games gemaakt worden.

Promotie en handleidingen

Op het leerplatform lees je meer info over de games, de installaties, de technische gegevens en instructies voor het opstellen en afbreken. Je vindt er ook tips voor omkadering en communicatie.

Naar het leerplatform

Heb je vragen of graag meer informatie?

Cultuurconnect_Koen Vandendriessche
Koen Vandendriessche
Productmanager Beleving en Inspiratie