Digital Arts Uncovered - IMPACT Hasselt

Denkdag over digitale technologie in de kunsten 
 

Deel dit event:

Wil jouw organisatie nieuwe kunstvormen ondersteunen en programmeren? Wees er zeker bij voor deze ontmoeting met artiesten, gezelschappen en de oprichters van kunstenfestivals als KIKK en IMPACT. De centrale vraag luidt: Hoe kan je kunstenaars een platform bieden voor experiment in jouw organisatie?

Gerhard Verfaille (Cultuurcentrum Hasselt, CCHA), Marie Chastel (KIKK festival), Jonathan Thonon (Théâtre de Liège) delen hun ervaring over het programmeren van kunst met digitale toepassingen. In de namiddag is er ruimte voor artist talks, een masterclass en kennisuitwisseling. ‘s Avonds prospecteer je enkele inspirerende installaties tijdens een bezoek aan IMPACT (International Meeting In Performing Arts & Creative Technologies) in aanwezigheid van de artiesten. Het vooruitstrevende Euregionaal festival verbindt kunsten met nieuwe technologieën, digitale kunst en mediakunst. Bedenk dan samen hoe je een podium kan geven aan artiesten en gezelschappen die op een kritische manier omgaan met digitale technologie.

“Digitale technologie moet de kwaliteit van de voorstelling versterken en mag niet als gimmick ingezet worden. Goede prospectie is enorm belangrijk.” Gerhard Verfaille (CCHA)

CALL FOR ARTISTS: Denk je zelf aan artiesten die je hier graag zou zien tijdens een artist talk? Doe jouw suggesties via: ianthe.deboeck@cultuurconnect.be.
 

Datum en tijd

Dinsdag 12 november 2019
Dagprogramma: 10u-18u
Avondprogramma: 18u-22u

Prijs

Dagprogramma: €50 incl. BTW
Dag- en avondprogramma: €65 incl. BTW 

Locatie

CCHA
cultuurcentrum Hasselt 
Kunstlaan 5, 3500 Hasselt