Lente-actie: Gopress open voor alle bibs in april šŸŒ± - AFGELOPEN

bib
3
12/02/21
Deel dit artikel:

Wil jouw bib graag proeven van het aanbod digitale kranten en tijdschriften van Gopress Archief en Kiosk? In april 2021 gaat Gopress open voor Ć lle openbare bibliotheken. Het aanbod van Gopress is ideaal voor gebruik in het onderwijs. Daarom krijg je als extraatje enkele kant-en-klare lesvoorbereidingen om door te spelen naar de leerkrachten middelbaar onderwijs uit je buurt. Zo doe je het kriebelen bij leerkrachten om te werken met Gopress in hun (digitale) lessen, bij huistaken en lesvoorbereidingen.

Van 1 tot en met 30 april staat Gopress open voor alle openbare bibliotheken (Archief + Kiosk). Zo krijgen leerkrachten en leerlingen, docenten en studenten overal in Vlaanderen en Brussel de kans om deze handige dienst te leren kennen. Een les media of actua, research bij een huistaak rond actualiteit of taal, voorbereiding van een les Nederlands, Frans, geschiedenis of PAV, noem maar op: Gopress komt van pas!

1 maand gratis Gopress in april (Archief + Kiosk)

Intekenen voor deze actie kan tot en met 28 maart. Actie enkel voor openbare bibliotheken in Vlaanderen en Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel. Je verklaart je bij intekeningĀ gedurende de maand april akkoord met de algemene gebruiksvoorwaarden van Gopress.Ā Op 30 april stopt je gratis proefabonnement op Gopress Archief + Kiosk automatisch. In mei krijg je een eenmalige mail van de servicedesk van Cultuurconnect met de vraag of je het abonnement wil verderzetten en alle nodige informatie over hoe je kan intekenen, als je dat wenst.Ā 

Je kan niet meer intekenen op deze actie

Kant-en-klare lesvoorbereidingen voor middelbaar onderwijs

Het aanbod kranten en tijdschriften in Gopress sluit naadloos aan bij wat leerkrachten nodig hebben voor hun lessen en lesvoorbereidingen, volgens een onderzoek in 2017. Om leerkrachten te overtuigen van de meerwaarde Gopress en om hen te inspireren, vind je enkeleĀ kant-en-klare lesvoorbereidingen op het leerplatform.

Gedaan met surfen naar aparte krantenwebsites en sakkeren op betaalmuren. Via de bib doorzoeken ze alle artikels makkelijk, in de bib of thuis. Alles wat ze nodig hebben staat op 1 plek (de publiekcatalogus), nu in een vernieuwde, aantrekkelijke weergave.Ā 

Integreer Gopress Archief in de elektronische leeromgeving

Wist je dat je via de publiekscatalogus het Gopress Archief kan integreren in de elektronische leeromgeving van de school? Lees hoe je deze integratie in de elektronische leeromgeving in orde brengt.

Communicatie

Laat je leners weten dat ze digitale kranten en tijdschriften kunnen raadplegen via de bib in april. Benadruk de voordelen: het kost niets, ze kunnen alle kranten en tijdschriften doorzoeken en raadplegen op 1 plek en dat van thuis uit, in de klas of in de bib.

Onderstaande visual kan je via de gratis tool Canva downloaden of verder aanpassen aan de stijl van je eigen bib (geschikt voor je al je online communicatie).

Naar het sjabloon in Canva

Integratie Gopress Archief in je publiekscatalogus

Eind maart wordt Gopress Archief volledig geĆÆntegreerd in de bibliotheekwebsites, waardoor de gebruikers niet langer naar een externe website doorverwezen worden. Bibliotheekleden lezen vlot artikels binnen de website van hun eigen bib: op elk apparaat, makkelijk doorzoekbaar Ć©n in een aangename lay-out met afbeeldingen.

Met vragen en opmerkingen over de lente-actie van Gopress kan je steeds terecht bij de servicedesk van Cultuurconnect via servicedesk@cultuurconnect.be.