Antwerpen Leest biedt literaire activiteiten digitaal aan

bib
4
07/12/20
Deel dit artikel:

Bibliotheek Permeke, Behoud de Begeerte, Letterenhuis en Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience sloegen de handen in elkaar voor Antwerpenleest/streams. Via deze pagina op het platform Antwerpen Leest blijven ze samen culturele activiteiten aanbieden, ook nu activiteiten met een (groot) publiek moeilijk te organiseren zijn. Op de streamspagina wordt het aanbod van lezingen, voordrachten, boekvoorstellingen digitaal gebundeld en aangeboden.

Concept

Alle geplande activiteiten die plaatsvinden, al dan niet voor publiek, worden opgenomen. Deze kwalitatieve digitale uitzendingen kan het grote publiek nadien onbeperkt bekijken. Het gaat om interviews met auteurs, literaire voorstellingen, boekpresentaties en veel meer. Op de kalender op antwerpenleest.be/streams zie je vanaf welke datum een opname van een activiteit beschikbaar is. Deze planning wordt ook gecommuniceerd via de verschillende kanalen van alle partners. 

Het is fijn dat dit project gedragen wordt door verschillende partners. Dat benadrukt weer eens de mogelijkheden die ontstaan als we samenwerken.
Karen Milants (communitymanager Antwerpen Leest)

Reacties

De pagina wordt goed gevonden door Antwerpenaars en de reacties zijn positief. Een stream vervangt niet de live-ervaring, maar mensen zijn blij met het aanbod én vinden het fijn om de voorstellingen te kunnen bekijken wanneer ze willen. Ook de partners zijn tevreden met de samenwerking.

Future proof?

Antwerpenleest/streams staat nu al open voor andere partners van Antwerpen Leest met een digitaal aanbod. Zo vindt het publiek op de pagina een zo rijk mogelijk digitaal aanbod aan literaire events in Antwerpen. Volgend jaar willen ze dit project verderzetten door nog meer partners te betrekken: het hele netwerk van Antwerpen Leest, maar ook andere bibliotheken. Om organisaties te motiveren en te ondersteunen denken ze bij Antwerpen Leest aan een gids met tips en/of voorbeelden van laagdrempelige montageprogramma’s. Wordt vervolgd dus!

U leest toch ook?

Wil jouw stad, regio of gemeente ook een leescommunity uitbouwen? Met de nieuwe prijzen is dit nu nog voordeliger. Stuur gerust een mailtje naar koen.vandendriessche@cultuurconnect.be om de mogelijkheden te bespreken.

Foto: © Behoud De Begeerte