Boek nu een arcadehal voor jouw bib of cultuurhuis dit najaar

bib
cc/gc
3
06/05/21
Deel dit artikel:

Met versoepelde maatregelen in zicht en een toenemend aantal gevaccineerde Belgen kan de cultuursector stilaan beginnen dromen van activiteiten en events met een écht publiek. Blijft jouw cultuurhuis ook niet bij de pakken zitten? Haal dit najaar de mobiele arcadehallen van Cultuurconnect in huis! De ideale manier om jong en oud, gamefanaat en digibeet opnieuw te verwelkomen.

De rondreizende arcadehallen van Cultuurconnect en Devillé Arcade zijn een echte blikvanger en brengen mensen (weer) samen. Door het niet-talige karakter zijn de games uit deze arcadehallen laagdrempelig genoeg om een divers publiek aan te trekken. Ze beroeren elke doelgroep: jongeren en senioren, niet-gamers en fervente gamers, Nederlands- of anderstaligen. 

Boek jouw arcadehal(len)

In het najaar van 2021 reizen de 3 arcadehallen met telkens 3 handgemaakte houten arcadekasten met coöperatieve games weer rond naar bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra in Vlaanderen en Brussel. Bij een nieuwe coronagolf wordt het volledige huurbedrag terugbetaald. 

Boek jouw arcadehal(len)

Promotie & communicatie

Bij de arcadehallen zit nu een handleiding met tips over hoe je de hallen coronavrij kan houden. Op zoek naar instructies bij opstarten en afsluiten, tips voor de omkadering, foto's en promoteksten? Check al het beschikbare materiaal op het leerplatform van Cultuurconnect.

Coronaproof gamen in CC Nova (Wetteren)

In oktober 2020 organiseerden CC Nova (Wetteren) en de bibliotheek van Wetteren samen de eerste editie van het festival Iets Digitaal, rond digitale cultuurbeleving. Op het programma stonden onder andere de mobiele arcadehallen van Cultuurconnect in een coronaveilige opstelling. Maud van bib Wetteren aan het woord over hun aanpak en het resultaat.

 

De arcadehallen waren zeer populair bij klein en groot, mensen zijn er direct mee weg. Ondertussen hebben we ze al geboekt voor de volgende editie. Dan is er hopelijk geen sprake meer van corona en kunnen we de hallen wat langer opstellen in het café of in de bib.
Maud (bib Wetteren)

Foto's in CC Nova (Wetteren) door © Sien Verstraeten