Adresgegevens en openingsuren van BIOS naar Wise

bib
3
05/02/21
Deel dit artikel:

Het departement Cultuur zet BIOS3 binnenkort stop. Dit platform zorgde ervoor dat gegevens over jouw bibliotheek, zoals adres, openingsuren en sluitingsdagen, doorstroomden naar je bibliotheekwebsite. Vanaf 18 maart 2021 zal het bibliotheeksysteem Wise die gegevens registreren en doorgeven aan je website, zodat je publiek op de hoogte is.

Timing

  • Uiterlijk tegen 28 februari voert je bib alle gekende sluitingsdagen voor 2021 in in BIOS3 om de omschakeling vlot te laten verlopen.
  • Op 1 maart worden voor de laatste keer alle openingsuren en sluitingsdagen uit BIOS3 geëxporteerd naar Wise. 
  • Tussen 1 en 18 maart wordt alles in gereedheid gebracht om de omschakeling vlot te laten verlopen. In die periode kan je geen wijzigingen in openingsuren en sluitingsdagen doorgeven om te laten aanpassen op je website. 
  • Vanaf 18 maart geeft Wise alle informatie over adres, openingsuren en sluitingsdagen voor op jouw website en is BIOS3 niet langer in gebruik.

Jouw gegevens aanpassen na 18 maart

Een aanpassing in de kalender van Wise zal ervoor zorgen dat alle gegevens vlot doorstromen vanuit Wise naar je website. Die aanpassing vergt nog wat ontwikkeling en zal ten laatste in de versie van Wise van december 2021 klaar zijn. Tot dan is er geen link tussen de kalenderfunctionaliteit in Wise en de sluitingsdagen op je website. In de tussentijd geef je aanpassingen aan adres, openingsuren en sluitingsdagen door aan de servicedesk van Cultuurconnect.

Vanaf 18 maart vind je op het leerplatform van Cultuurconnect alle nodige informatie en instructies om gegevens aan te passen. Gebruik de zoekterm ‘Openingsuren’ om deze pagina terug te vinden. Je ontvangt hierover een herinnering.

Let op: Blijf je sluitingsdagen aanduiden in de Wise-kalender voor boeteberekening, werkdatum e.d. Met vragen kan je steeds terecht bij bibliotheeksysteem@cultuurconnect.be.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Lees ook: 'Uitfasering BIOS3: doorstroom bibliotheekportalen & bevraging leenrechtvergoeding' op de website van het departement Cultuur.