Catalografie aan huis voor speciale collecties

bib
4
09/03/20
Deel dit artikel:

Snel en eenvoudig nieuwe materialen en beschrijvingen invoeren in jouw catalogus, dat kan dankzij de centrale Open Vlacc-catalogus. Een enthousiast team catalografen uit het Bibliografisch Centrum voert gezwind zo veel mogelijk materialen in van de Vlaamse en Brusselse openbare bibs. Deze kwalitatieve beschrijvingen kunnen alle andere bibliotheken vlot overnemen in hun eigen catalogus. 

We geloven in centrale catalografie op vraag. Om van de Open Vlacc een handig instrument te maken voor elke bibliotheek, bepaal jij mee welke materialen ingevoerd worden. Dat kan via een vraag op de servicedesk of door een van onze catalografen uit te nodigen in jouw bib.

Dien een aanvraag in via de servicedesk

Heb je een film of game die niet zou misstaan in de Open Vlacc-catalogus? Stuur een scan van de hoes en het schijfje naar onze servicedesk, dan gaan we meteen voor je aan het invoeren. Voor de invoer voor een cd bezorg je ons enkel de aankooplink, bijvoorbeeld van bol.com. Aanvragen voor cd’s sturen we door naar partner CDR.

Catalografie aan huis: nodig een catalograaf uit in je bib

Heb jij ook zo’n plank materialen waar je zelf niet aan durft te beginnen? Vanaf 30 materialen kan je een catalograaf uitnodigen voor invoer ter plaatse. Voor collecties anderstalige boeken, strips, educatieve spelmaterialen komen ze graag richting jouw bibliotheek. Leg gerust moeilijke gevallen samen met de collega’s van de buurgemeentes. Let wel op dat het geen al té oude collecties zijn. Wat voor jouw bib wordt ingevoerd, moet ook van pas komen voor andere bibliotheken. 

Doe een aanvraag voor catalografie aan huis

Inspiratie

Inspiratie nodig voor een eigen speciale collectie? Deze collecties hebben we onlangs ingevoerd of komen binnenkort aan de beurt. 

Auteur
Thumbnail

Hannelore Baudewyn

Medewerker Bibliografisch Centrum