CC Brasschaat streamt concerten naar publiek

cc/gc
4
30/11/20
Deel dit artikel:

Het publiek van CC Brasschaat kan de komende weken coronavrij genieten van muziek in de eigen living. Zij zetten op korte tijd CCB - On Air op touw: 4 weken lang elke vrijdag gestreamde concerten van lokale artiesten. Leen Haentjens van CC Brasschaat aan het woord over het opzet CCB - On Air en waarom het een aanrader is voor jouw cultuurhuis om iets gelijkaardigs te organiseren.

Leen: “Met dit initiatief geven we broodnodige speelkansen aan muzikanten en kunnen we ons publiek cultuur aanbieden om deze donkere tijden wat te verlichten. De artiesten die we aanspreken staan te springen om te komen spelen. Ze hebben uiteraard veel tijd en werken enthousiast mee om een opnamedatum te vinden, promo te voeren. Elk concert duurt een uur. Een ticket kost € 5 , een combiticket € 15.”
 

Een aanrader: artiesten kunnen betaald optreden, het publiek kan genieten van kwalitatief opgenomen concerten en wij hebben weer een positief doel, naast voorstellingen annuleren, omboeken of tickets terugbetalen.

“We doen de captatie op voorhand in onze theaterzaal en streamen dit nadien naar het publiek, omdat we dit soort opnames nog nooit zelf gedaan hadden en het te riskant vonden om meteen te livestreamen. Om dit op te vangen, wordt het concert bijvoorbeeld in 1 take opgenomen en spreken de artiesten het publiek aan met ‘goedenavond’. Elk concert blijft zichtbaar tot zondagavond via een YouTube-link. We werken deze keer ook samen met een externe firma, die haar materiaal en expertise ter beschikking stelt.”

“Werken met lokale artiesten zorgt ervoor dat de activiteit ook door hen goed verspreid wordt bij vrienden, familie, kennissen, volgers. Zo bereikt het CC weer nieuw publiek. Verder maken we reclame via onze sociale media, onze website en nieuwsbrief, een advertentie in de lokale krant en op de lokale radio, UiT-databank en een persbericht naar onze lokale perscontacten. De artiesten en wij hebben er alvast veel zin in. Hopelijk komt er heel wat volk op af!”

Goesting om ook te (live)streamen met jouw cultuurhuis?

Op 6 januari livestreamen we met verschillende cultuurhuizen de familievoorstelling 6+ Moenieworrienie (Collectief Verlof) naar een jong, minder mobiel publiek in een kinderziekenhuis of de kinderafdeling van een ziekenhuis uit de regio. De voorstelling vindt live plaats in 30 CC Leuven. Intekenen kan nog tot en met 4 december, dus wees er snel bij.

Livestream gratis mee!