Nieuw communicatiemateriaal voor Mijn Bibliotheek

23/02/22

Mijn Bibliotheek is de toegangspoort tot de digitale bibliotheekdiensten. Leners verwachten een kwalitatieve en moderne digitale dienstverlening van de bibliotheek. En dat begint allemaal bij Mijn Bibliotheek. Er is nu heel wat communicatiemateriaal beschikbaar om bibliotheekleden te overtuigen van de voordelen van Mijn Bibliotheek en om hen te helpen vanaf de registratie tot het verlengen van een boek.

Instructievideo Mijn Bibliotheek

In deze video ontdekt je publiek hoe ze een Mijn Bibliotheek-profiel aanmaken en wat ze er allemaal mee kunnen doen: registreren, uitlenen & verlengen, reserveren, kosten, leenhistoriek, berichten, lijsten, bibliotheken & lidmaatschappen. Wil je deze video gebruiken in je eigen communicatie, klik dan rechts onderaan op knop om video te delen.

Handig om weten:

  • Deze video is geen promotievideo en dient niet om klanten warm te maken of om “reclame” te maken voor Mijn Bibliotheek. Het is een video over hoe je met Mijn Bibliotheek aan de slag gaat. Denk goed na over het doel van een communicatie en waar je de video deelt.
     
  • De video komt ook terug onder verschillende veelgestelde vragen op de bibliotheekwebsite. Deze en andere veelgestelde vragen kan je makkelijk importeren op je website. De kant-en-klare veelgestelde vragen worden ook regelmatig geüpdatet. Check af en toe op de inhoudsbibliotheek of er nieuwe of gewijzigde inhoud is.

In afwachting van moderatie: kant-en-klare pagina voor je website

Er staat een pagina over Mijn Bibliotheek klaar om over te nemen op jouw bibliotheekwebsite. Ook hier kan je de instructievideo bekijken. Je kan deze pagina nog aanpassen naargelang de digitale diensten die jouw bib aanbiedt. Dat is bijvoorbeeld handig voor bibliotheken met online betalen of Mijn Leestipper. 

Voor de Canva-fanaten: stappenplan en folder van Mijn Bibliotheek

Voor Canva-gebruikers onder ons zijn er nu ook een stappenplan en een folder beschikbaar als Canva-sjabloon in de huisstijl van de Bib.

Kijk deze sjablonen inhoudelijk goed na en pas ze aan naargelang de digitale diensten die jouw bibliotheek aanbiedt, zoals online betalen, online inschrijven, Mijn Leestipper. Doe ook de nodige vormelijke aanpassingen, zoals je logo, de url van je website en de QR-code. 

  1. Het stappenplan legt uit hoe je een Mijn Bibliotheek-profiel aanmaakt. Geef dit mee aan elke nieuwe lener. Het stappenplan is in de algemene huisstijl van de Bib. In diezelfde stijl bestaan er stappenplannen voor Gopress en e-boeken. Ook dat komt de herkenbaarheid ten goede
     
  2. De folder is wervend en benadrukt de voordelen van Mijn Bibliotheek. Geef deze folder mee aan alle bezoekers van je bibliotheek, tijdens rondleidingen, na activiteiten of leg ze in andere dienstencentra van de gemeente/stad. 

Links en alles wat je moet weten over het communicatiemateriaal van Mijn Bibliotheek vind je op het leerplatform.

Mijn Bibliotheek-communicatiemateriaal op het leerplatform 

Wat is Mijn Bibliotheek?

Bibliotheekleden kunnen in Mijn Bibliotheek heel makkelijk online geleend materiaal verlengen, reserveren of op een lijstje zetten. Ze kunnen er lidmaatschappen beheren, een overzicht bekijken van openstaande kosten en in veel bibliotheken de kosten ook online betalen. Een Mijn Bibliotheek-profiel geeft bovendien toegang tot digitale collecties van de bibliotheek, zoals e-boeken en Gopress. In de bibliotheken met de leestipdienst Mijn Leestipper vinden leners er hun maandelijkse portie boekentips uit de collectie van hun bibliotheek.

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 05/03/24
    Bibliotheken
    Digitale basisinfrastructuur
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    Jaaroverzicht: de digitale bibliotheekdiensten in 2023

    2023: opnieuw een jaar dat voorbijvloog. Ook voor 2023 maakten we een overzicht van de belangrijkste cijfers en gebeurtenissen van de verschillende digitale bibliotheekdiensten. Ontdek snel de terugblik!
  • 06/12/23
    Een robot die verhalen schrijft aan de computer (afbeelding gemaakt via AI)
    Bibliotheken
    Digitale basisinfrastructuur

    De artificiële eindejaarstips beoordeeld door onze catalografen

    Onze Open Vlacc-catalografen zetten verschillende AI Chatbots aan het werk. Hun ervaringen en onze leerlessen? Die lees je hier!
  • 14/11/23
    Bijeenkomst nieuwe Productgroep Bibliotheeksysteem
    Bibliotheken
    Digitale basisinfrastructuur

    Welkom, nieuwe Productgroep Bibliotheeksysteem!

    In maart 2023 lanceerden we een oproep om deel uit te maken van de Productgroep Bibliotheeksysteem.

Gerelateerde diensten

  • Bibliotheken
    Basisinfrastructuur

    Bibliotheeksysteem Wise

    Een softwaresysteem voor stabiele werkprocessen in de bibliotheek 
  • Vrouw surft op bibliotheekwebsite.
    Bibliotheken
    Basisinfrastructuur

    Bibliotheekwebsites

    Collecties, activiteiten en diensten van de openbare bibliotheek online in de kijker
  • Bibliotheken
    Basisinfrastructuur

    Open Vlacc Catalografie

    Databank met beschrijvingen van materialen voor openbare bibliotheekcollecties