Catalografie in tijden van corona

bib
23/04/20
Deel dit artikel:

De coronamaatregelen dagen ook de catalografen van Open Vlacc uit. De werking van het Bibliografisch Centrum van Cultuurconnect was de laatste weken verstoord. Boeken werden niet meer aangevoerd, nieuwe titels niet ingevoerd. Daardoor moesten de bibliotheken vaker zelf titelbeschrijvingen maken om nieuwe exemplaren te koppelen en konden ze minder rekenen op de ISBN-scan om etiketten aan te maken.

We bleven niet bij de pakken zitten en gingen samen met onze partners over tot een alternatieve workflow. Ondertussen vervoerden de collega's van het Bibliografisch Centrum met de eigen wagen stapels boeken vanuit het magazijn van de leveranciers naar de catalografen thuis.

Bij de catalografen thuis ontwar je sindsdien tussen de stapels boeken niet alleen spinnende catakatten en joelende catakinderen, maar als je goed kijkt ook een catalograaf, ijverig aan 't werk. Vanuit hun boekenburcht gaan ze in sneltempo weer aan het invoeren. 

Invoer van andere materialen

Partner CDR/Muziekweb voert nog cd’s in. De tracks en covers verschijnen evenwel met wat vertraging in de catalogus. Voor films en anderstalige boeken wachten we op de heropstart van een aantal grote bibliotheken die het leeuwendeel van deze collecties invoeren in Open Vlacc.

Via de servicedesk kan je ook in coronatijden de online kooplink van cd’s en scans van films en games sturen naar het Bibliografisch Centrum om deze in te voeren. Meer info vind je in ons servicedeskprotocol.

Auteur

Hannelore Baudewyn

Medewerker Bibliografisch Centrum