Mensen verwachten geen hulp van het cultuurcentrum in de zoektocht naar een babysit

cc/gc
3
13/03/18
Deel dit artikel:
Thumbnail

Voor het proefproject Culturele Babysit onderzochten we of ouders in één moeite een voorstelling én een babysit willen boeken binnen het ticketingsysteem (van Cultuurcentrum Brugge).

De babysit zou dan betaald worden met een cultureel extraatje, bijvoorbeeld een ticket voor een cultureel evenement. Zo wilden we ouders met jonge kinderen motiveren om meer culturele uitstappen in te plannen en tegelijk de babysittende jongeren motiveren om (meer) deel te nemen aan culturele activiteiten.

Het proefproject leert ons dat ouders onvoldoende geneigd zijn om hun babysit te regelen via Cultuurcentrum Brugge. Mensen willen niet zomaar een babysit, maar iemand die ze kunnen vertrouwen: de mentale drempel om via het cultuurcentrum een babysit vast te leggen bleek te hoog. Daarom kiezen we ervoor om geen reservatieflow door te ontwikkelen waarbij ouders een babysit kunnen reserveren in het online ticketingsysteem van een cultuurcentrum.

“Wij hebben nog nooit onze plannen moeten wijzigen om een babysit te vinden. Als onze vaste babysit niet kan hebben we altijd onze ouders nog als noodoplossing.” Brugse ouder

Hoe kan een cultuurcentrum ouders met jonge kinderen wel helpen?

Bij de bevragingen kwam naar boven dat ouders vooral op zoek zijn naar nuttige informatie om hun eigen babysit te regelen. Geef volgende elementen een plaats in je communicatie:

  • Begin- en vooral einduur van de activiteit
  • Is het met of zonder pauze?
  • Hoe geraak je er?  En is er voldoende parkeergelegenheid?
  • Tot wanneer duren rand- of kaderactiviteiten?

Ouders stellen het op prijs als ze een tweetal weken voor de voorstelling een herinnering krijgen, zo kunnen ze tijdig een babsyit vastleggen.

Oplossingen promoten om een babysit te vinden kan wel een vaste plaats krijgen op de website en in de e-mails van het cultuurcentrum. Er bestaan verschillende online platformen waar ouders online een babysit kunnen regelen.

Klik hier voor meer info over het project.