De vernieuwde Fundelsapp in 5 voordelen

bib
5
04/12/18
Deel dit artikel:
foto van een kindje tussen de boekenrekken die speelt met een i-pad met daarop de Fundelsapp

De laatste hand wordt momenteel gelegd aan de vernieuwde Fundelsapp, deze wordt in het voorjaar van 2019 gelanceerd. In de nieuwe app worden verschillende drempels weggewerkt op basis van gebruikersonderzoek. Cartamundi zet hiermee in op het gebruiksgemak van de digitale interactieve prentenboeken en AVI-boekjes, een mooie aanvulling op het aanbod voor kinderen in bibliotheken. Een overzicht:

Eens de app volledig uitgerold is, kan je het gratis testen in jouw bib. Zo kan je alle nieuwigheden aan de lijve ondervinden en jouw bibliotheekleden in de watten leggen. We houden je hierover op de hoogte. 

1. Prentenboeken en AVI-boekjes op één platform

Zowel de Prentenboekjes als de AVI-boekjes zijn binnenkort beschikbaar op onze webapp en de mobiele app in Android en iOS. Ook inhoudelijk werden de spelletjes, de theaterhoek en de catalogus geoptimaliseerd. In eerste instantie is enkel het lezen binnen AVI beschikbaar. Bij een volgende update wordt een oefenmodule toegevoegd.

2. Bibliotheekgebruikers kunnen jaarlijks tot 34 boekjes lenen

Tijdens de schoolvakanties kunnen de bibliotheekbezoekers meer boekjes uitlenen. Per week vakantie kunnen ze de kans om 2 extra boekjes uitlenen (met een maximum van 12 boekjes tijdens de grote vakantie). Zo kan de bibliotheekbezoeker op jaarbasis tot 34 in plaats van 7 Fundels lenen met zijn/haar Bibliotheek-account.

3. Een duidelijkere loginknop voor bibliotheekleden

Het wordt veel duidelijker om je als gebruiker in te loggen met je Mijn Bibliotheek-profiel. Leden loggen éérst in, zodat er onder de boekjes -binnen het abonnement van de bib- geen prijs meer komt te staan.

4. Nieuwe Fundelgebruikers aantrekken via QR-codes

Bibliotheekbezoekers ervaren het als drempelverhogend om bij een eerste bezoek én de Fundels-app te moeten downloaden/installeren én met een Mijn Bibliotheek-profiel aan te melden/registreren. Met de QR-code zorgen we ervoor dat ze in de bibliotheek enkel de app hoeven te downloaden. Ze mogen dan 3 boekjes gratis uitlenen zonder aan te melden. De vierde keer komt het Mijn Bibliotheek-loginscherm tevoorschijn.
*Wist je trouwens dat je op de nieuwste iOS en Android versie een QR-code kan inscannen via de camera op je telefoon of tablet? Je hoeft dus geen aparte QR-reader app meer te hebben.

5. We zetten nog meer in op communicatie 

Zowel via de app (rechtstreekse berichten naar de bibliotheekbezoeker in zijn notifications) als via de school. We blijven de bibliotheek ondersteunen met promotiemateriaal (flyers, campagnebeelden,…).

Auteur
Thumbnail

Gwenny Vlaemynck

Productmanager Digitale Collecties