De hoogtepunten van Dig It Up 2019

beleid
bib
cc/gc
5
05/03/19
Deel dit artikel:
Thumbnail

Dig It Up stond dit jaar in het teken van de toekomst. Thierry Geerts, CEO van Google Belgium en auteur van Digitalis, nam je mee naar een futuristische plek waar digitale technologie veel van de hedendaagse uitdagingen oplost. Trendacademy Rozenbrood opende de blik voor wat leeft bij cultuurconsumenten en trends in de cultuursector. Futurologe Maya gaf methodieken om je eigen toekomst als cultuurhuis te verbeelden. De belangrijkste learnings in een notendop:

Digitale technologie verrijkt de cultuurervaring

We maken vandaag de dag deel uit van een ervaringseconomie. De cultuurgebruiker wordt continu geprikkeld door digitale media en beleeft ervaringen steeds meer on the go en on demand, waar en wanneer hij/zij dat zelf wil. In de evolutie van doelgroep naar individu is alles op maat van de gebruiker. Interactiviteit en participatie zijn het nieuwe normaal in alle sectoren die met ervaringen te maken hebben, zoals bij uitstek de kunst- en cultuursector. Trendacademy Rozenbrood moedigt cultuurhuizen aan om te onderzoeken hoe ze in de toekomst met digitale technologie ervaringen kunnen versterken en interactief maken. Creativiteit is troef. Zo kan je bijvoorbeeld een voorstelling aan een escaperoom van deze voorstelling koppelen, om mensen in een digitale ruimte te katapulteren in de leefwereld van de personages. 

Thumbnail

Niet alleen beleving, maar ook reflectie staat centraal

Organisaties als Dear Tech, Digisaurus en Open Time | Applied Futures Research van de Erasmus Hogeschool, filosoferen over hoe je technologie op een maatschappelijk zinvolle manier inzet. Op Dig It Up introduceerden we de vierdaagse workshopreeks 'Toekomstonderzoek Uncovered', waar we op een creatieve en methodische manier nadenken over cultuurbeleving in de toekomst. Hoe ontwikkel je een langetermijnvisie over technologie in het cultuurcentrum? Wat heb je nodig om verandering in gang te zetten? Maya Van Leemput, senior onderzoeker bij het kenniscentrum Open Time | Applied Futures Research van de Erasmus Hogeschool Brussel, en haar collega’s begeleiden deze workshopreeks.

Lees meer over Toekomstonderzoek Uncovered

Artistieke games en audiovisuele installaties in jouw cultuurhuis?

Deze inspiratiedag bood ook de kans om heel wat boekbare artistieke games en audiovisuele installaties te leren kennen. Bij deze belichten we enkele interessante initiatieven om uit te proberen in jouw cultuurhuis.

Productieplatform voor mediakunst, Werktank

Ontdek via Werktank interessante kunstenaars en wat zij voor jouw programmatie en werking kunnen betekenen. 

Thumbnail

Haal het Jeugdfilmfestival naar je cultuurhuis

Het Jeugdfilmfestival heeft een boekbaar aanbod voor cultuurhuizen! Say what? Neem plaats achter de mashup-tafel en haal de dj in jezelf boven. Of herbeleef een van de meest iconische arcadegames van de jaren 90! Bekijk hun aanbod. 

Thumbnail

Dig It Up in beeld

De foto's van fotografe Caroline Lessire in het Facebookalbum catapulteren je terug naar de gezellige en zonnige sfeer van Dig It Up en geven ons alvast goesting in de volgende editie. Tot dan!