Zo draag jij je steentje bij in de coöperatie van Cultuurconnect

bib
3
02/02/21
Deel dit artikel:

Tekende jouw bib of cultuurhuis in op een dienst van Cultuurconnect? Dan heb je een stem in de coöperatie van Cultuurconnect en sta je mee in voor het beheer van de dienst. Met de ervaring en inzichten van alle coöperanten houden we samen de Cultuurconnect-diensten op koers.

Het coöperatief model van Cultuurconnect werd 2 jaar geleden gelanceerd. Intussen werd een digitaal platform klaargestoomd om coöperanten te verenigen. Je kan er in interactie gaan met elkaar en met Cultuurconnect in een beveiligde omgeving. Al meer dan 1000 bibliotheekmedewerkers, educatief medewerkers, bibliothecarissen en andere bibliotheekprofessionals vonden de weg naar het coöperatieplatform met hun Mijn Cultuurconnect-profiel. Mochten we jou al verwelkomen? 

Vergezel je collega’s!

Jouw bib of cultuurhuis op het coöperatieplatform

Er zijn 3 manieren waarop jij je steentje kan bijdragen op het coöperatieplatform:

  1. sectorbrede besluitvorming: neem samen met de andere coöperanten strategische beslissingen 
  2. participatiemomenten: geef input en help de stuurgroepen knopen doorhakken bij het dagelijkse beheer van de diensten, bijvoorbeeld over het nieuwe promotiemateriaal van Gopress Archief.
  3. communicatie: volg alles wat er in de stuur- en werkgroepen van Cultuurconnect gebeurt

Op het coöperatieplatform kunnen zo alle bibliotheken en cultuurhuizen, van klein tot groot, van Limburg tot de kust, hun stem laten horen. Via de nieuwsbrieven van de diensten blijf je op de hoogte van belangrijke gebeurtenissen op het coöperatieplatform, zoals aankomende participatiemomenten en genomen beslissingen.

Mijn Cultuurconnect-profiel

Alleen coöperanten van Cultuurconnect (bibliotheken, kunst- en cultuurhuizen) kunnen een Mijn Cultuurconnect-profiel aanmaken. Dat doe je eenvoudig met een mail naar de servicedesk. Met dit profiel kan je terecht op het coöperatieplatform, maar bijvoorbeeld ook op het leerplatform en de Mijn Bibliotheek-administratie.

Lees meer over het Mijn Cultuurconnect-profiel en de verschillende platformen van Cultuurconnect.