Gopress krantenarchief open voor alle bibliotheken

bib
3
18/03/20
Deel dit artikel:

Het krantenarchief van Gopress staat gratis open voor alle bibliotheken, met of zonder abonnement. Zolang de coronamaatregelen gelden, kan iedereen gratis het Gopress Archief raadplegen door zich aan te melden met het Mijn Bibliotheek-profiel op bibliotheek.be/krantenarchief. Handig voor leerkrachten en leerlingen om van thuis uit te werken aan actualiteitsopdrachten en andere schooltaken.

Zo geeft jouw bib iedereen met een Mijn Bibliotheek-profiel toegang tot artikels uit verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten. 

Help leerkrachten uit de nood

Voor leerkrachten is het krantenarchief een ideale manier om in deze tijden van thuisonderwijs hun leerlingen rond actualiteit te laten werken. Help scholen om een Mijn Bibliotheek-profiel te maken per school, zo hebben alle leerlingen toegang tot het krantenarchief, ook als ze geen lid zijn van de bib.

  1. Neem contact op met de scholen over dit aanbod. Leerkrachten zijn op de hoogte via de nieuwsbrief van Klasse, dus het kan dat zij de bib zelf contacteren. 
  2. Maak in je bibliotheeksysteem een tijdelijke lener aan voor de school.
  3. Maak op het algemene info-adres van de school een Mijn Bibliotheek-profiel aan.
  4. Breng de school op de hoogte dat ze een e-mail zullen ontvangen om hun e-mailadres te bevestigen en zo het profiel te activeren.
  5. Stuur de link naar het Gopress Archief (bibliotheek.be/krantenarchief) en de gegevens van het Mijn Bibliotheek-profiel naar de school. 
  6. Aan de slag! Leerkrachten en leerlingen hebben met dit profiel van thuis uit toegang tot het Gopress Archief.

Verspreid het goede nieuws!

Met vragen of opmerkingen over dit initiatief of over Gopress kan je steeds terecht bij servicedesk@cultuurconnect.be.

Als jouw bib het Gopress Archief beschikbaar stelt aan leden en niet-leden, ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Het archief is zonder aanmelden toegankelijk tot en met 19 april. Nadien kunnen bibliotheekleden het Gopress Archief opnieuw raadplegen door aan te melden met hun Mijn Bibliotheek-profiel.

Auteur

Gwenny Vlaemynck

Productmanager Digitale Collecties