Haal voorstellingen naar je huiskamer via podiumaanhuis.be

beleid
bib
cc/gc
5
25/03/20
Deel dit artikel:

Al onze sympathie gaat uit naar jullie, de cultuurhuizen, gezelschappen en artiesten, die noodgedwongen de deuren sluiten, voorstellingen annuleren en speelplezier mislopen. Met podiumaanhuis.be is je publiek even zoet en komt elke cultuurliefhebber ontspannen de komende weken door. Je kan jouw publiek blijven verbazen met straffe podiumvoorstellingen zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. Het platform blijft online tot 31 augustus. Dan kan het cultuurseizoen hopelijk een frisse start nemen.
 

Ik denk dat wij dat allemaal een héél goed initiatief vinden, meer zelfs, ik denk dat we hier massaal op zitten te wachten!
Jan Bourgeois, directeur en theaterprogrammator CC Zwaneberg

Podium Aan Huis is een tijdelijk platform met een bundeling van podiumvoorstellingen uit Vlaanderen en Brussel voor jong en oud. Je publiek kan genieten van meer dan 120 straffe podiumvoorstellingen vanuit hun huiskamer. De doorwinterde cultuurliefhebber vindt er zijn gading. Maar ook heel wat ouders zijn op zoek naar een educatieve manier om hun kinderen bezig te houden nu de scholen gesloten zijn. Leerkrachten kunnen dit cultuuraanbod gebruiken als online lesmateriaal. Podium Aan Huis biedt onder andere familievoorstellingen van hetpaleis & Abattoir Fermé, FroeFroe, BRONKS, De Maan, Kapitein Winokio en 4Hoog.

Cultuurconnect evalueert het project in een ruimer onderzoekstraject over artistieke digitale content. Wil je meewerken aan het onderzoek? Contacteer lucy.vereertbrugghen@cultuurconnect.be om de mogelijke scenario’s te bespreken.

Vertel je publiek het goede nieuws

De komende weken kan je de voorstellingen die al speelden in de zalen of die nog moeten spelen, gretig delen met je publiek. Hieronder vind je een banner en een persbericht voor de lokale pers. We lichten enkele voorstellingen uit met bijpassende beelden en teksten voor jouw sociale media. Zet geregeld een voorstelling in de kijker en deel het online met je publiek. Of hang de poster uit op zichtbare plaatsen aan je cultuurhuis, je bibliotheek of gewoon thuis. Zo kunnen mensen van thuis uit blijven genieten van diverse podiumvoorstellingen. 

Mensen kunnen nu kosteloos nieuwe voorstellingen en gezelschappen ontdekken. Leietheater Deinze zal voorstellingen delen die ons omver bliezen, of die eerder dit seizoen te gast waren. En wie weet geven we ook al een sneak peak naar het volgende seizoen.
Benoît Vanraes, directeur Leietheater Deinze

Standaardtekst voor nieuwsbrieven, sociale media en website:
“We bundelden onze krachten zodat je kan blijven genieten van straffe podiumvoorstellingen. Geraak je niet meer in de zaal, dan komt de zaal tot bij jou. Na de coronacrisis hopen we iedereen snel terug te zien!”

Persbericht voor lokale pers

Een greep uit het aanbod:

Op een ongewone plek, verborgen langs de Schelde, delen vier mensen er lief en leed, geheimen oh zo zwaar. Wat als een geheim zo zwaar weegt dat je het alleen niet kunt dragen? Met Duikvlucht van Studio Orka kunnen jouw kinderen online genieten van dit muzikaal avontuur vol bizarre ontmoetingen.

Le Sous Sol vormt het sluitstuk van de eerste trilogie van het danstheatergezelschap Peeping Tom, dat startte met “Le Jardin”, gevolgd door “Le Salon”. Je kan de trilogie nu herbekijken via podiumaanhuis.be