Haal voorstellingen naar je huiskamer via podiumaanhuis.be

beleid
bib
cc/gc
5
25/03/20
Deel dit artikel:

Al onze sympathie gaat uit naar jullie, de cultuurhuizen, gezelschappen en artiesten, die noodgedwongen de deuren sluiten, voorstellingen annuleren en speelplezier mislopen. Met podiumaanhuis.be is je publiek even zoet en komt elke cultuurliefhebber ontspannen de komende weken door. Je kan jouw publiek blijven verbazen met straffe podiumvoorstellingen zolang de coronamaatregelen van kracht zijn.
 

Ik denk dat wij dat allemaal een héél goed initiatief vinden, meer zelfs ik denk dat we hier massaal op zitten te wachten!
Jan Bourgeois, directeur en theaterprogrammator CC Zwaneberg

Podium Aan Huis is een tijdelijk platform met een bundeling van podiumvoorstellingen uit Vlaanderen en Brussel voor jong en oud. Je publiek kan genieten van meer dan 40 straffe podiumvoorstellingen vanuit hun huiskamer. De doorwinterde cultuurliefhebber vindt er zijn gading. Maar ook heel wat ouders zijn op zoek naar een educatieve manier om hun kinderen bezig te houden nu de scholen gesloten zijn. Leerkrachten kunnen dit cultuuraanbod gebruiken als online lesmateriaal. Podium Aan Huis biedt onder andere familievoorstellingen van hetpaleis & Abattoir Fermé, FroeFroe, BRONKS, De Maan, Kapitein Winokio en 4Hoog.

Vertel je publiek het goede nieuws

De komende weken kan je de voorstellingen die al speelden in de zalen of die nog moeten spelen, gretig delen met je publiek. Hieronder vind je een banner en een persbericht voor de lokale pers. We lichten enkele voorstellingen uit met bijpassende beelden en teksten voor jouw sociale media. Zet geregeld een voorstelling in de kijker en deel het online met je publiek. Zo kunnen mensen van thuis uit blijven genieten van diverse podiumvoorstellingen. 
 

Mensen kunnen nu kosteloos nieuwe voorstellingen en gezelschappen ontdekken. Leietheater Deinze zal voorstellingen delen die onze programmatoren omvergeblazen hebben, of die eerder in het seizoen te gast waren. En wie weet geven we ook al een sneak peak naar het volgende seizoen.
Benoît Vanraes, directeur Leietheater Deinze

Standaardtekst voor nieuwsbrieven, sociale media en website:
“We bundelden onze krachten om je te laten blijven genieten van straffe podiumvoorstellingen. Geraak je niet meer in de zaal, dan komt de zaal tot bij jou. Na de coronacrisis hopen we iedereen snel terug te zien!”

Persbericht voor lokale pers

Een greep uit het aanbod:

Met de De Tuin van de Walvis van De Maan kunnen jouw kinderen online genieten van de prachtige vertelling van Toon Tellegen. 

Le Sous Sol vormt het sluitstuk van de eerste trilogie van het danstheatergezelschap Peeping Tom, dat startte met “Le Jardin”, gevolgd door “Le Salon”. Je kan de trilogie nu herbekijken via podiumaanhuis.be