[Inspiratiegids] Starten met games in je cultuurwerking en -beleid

beleid
bib
cc/gc
4
26/08/19
Deel dit artikel:

Hoe integreer je games in je werking en beleid? Speel het slim en laat je leiden door deze inspiratiegids. In 20 pagina's gidsen we je door de wereld der games met interessante praktijken uit binnen- en buitenland, een lexicon, het Vlaamse ecosysteem en toekomstpistes. 

Games hebben talrijke aanknopingspunten met de kernwaarden en -werking van cultuurhuizen. Een degelijke gamewerking is meer dan een aanbod blockbustergames of een indiegame tijdens een publieksfestival. In deze globale entertainmentindustrie is het als lokaal cultuurhuis nuttig en nodig om doordacht te bouwen aan een beleid en werking rond games. Met deze inspiratiegids helpen we je daar graag bij.

Om je nog beter te bedienen in de toekomst vragen we je gegevens in ruil voor een download. We gaan er voorzichtig mee om (zie onze privacyverklaring). Veel leesplezier!

Een van de voornaamste doelstellingen en uitdagingen voor een relevant lokaal cultuurbeleid moet zijn om het cultuurmedium games in al zijn facetten te integreren in de cultuurwerking.
Christophe Kenis (cc Deurne)