[Inspiratiegids] Jongerenwerking in cultuurhuizen

beleid
cc/gc
2
25/06/19
Deel dit artikel:

Als cultuurorganisatie is de doelgroep jongeren een van de moeilijkst bereikbare. Tijdens een experiment rond jongeren zochten - en vonden - we enkele succesvolle jongerenwerkingen in de cultuursector.

We bundelden in een inspiratiegids hoe cultuurorganisaties zoals 30CC, GC Spikkerelle, deSingel, cc Brugge en Westrand (Dilbeek) hun jongerenwerking aanpakken en wat de resultaten zijn. Verder in deze gids vind je 9 basisvoorwaarden om een succesvolle jongerenwerking op poten te zetten en concrete tips van cultuurcollega’s.

Al dat moois goten we in 30 pagina’s zomerse lectuur. Jouw duwtje in de rug om die goede voornemens over een jongerenwerking in daden om te zetten? En dat zonder een All Night Fortnite Game-event of gratis pizza’s. Om je nog beter te bedienen in de toekomst vragen we je gegevens in ruil voor een download. Veel leesplezier!

Over het experiment 'Jongeren bereiken en een meerwaarde bieden'

Kan een cultuurcentrum op een alternatieve, digitale manier meerwaarde bieden aan jongeren die niet geïnteresseerd zijn in het "klassieke" aanbod van een cultuur- of gemeenschapscentrum? Bij Cultuurconnect experimenteren we momenteel rond deze onderzoeksvraag. Het einddoel is een schaalbare digitale oplossing. Lees meer

Jongeren staan en zitten in een ruimte met een boek, een gsm en praten.
Auteur
Foto van Ellen

Ellen Vanmaele

Projectmanager Digitaal Podium