Jaaroverzicht: Wat betekenden onze diensten voor jouw podiumhuis in 2022?

Hieronder vind je de belangrijkste cijfers en gebeurtenissen van de verschillende Cultuurconnect-diensten voor podiumhuizen in 2022.

Digitaal Podium

In 2022 gunde Cultuurconnect, na een intensief traject en een Europese aanbestedingsprocedure, in samenspraak met de piloten en de Stuurgroep Vlaamse overheid op 25 april de opdracht voor een (gedeeld) ticketingsysteem aan Tixly. Vervolgens focusten we ons op de doorontwikkelingen op maat van de clusters en op de voorbereidingen voor de implementatie van het ticketingsysteem in de piloothuizen van 3 pilootgroepen in stad Gent, regio Zuidwest en regio Zender. 

22
cultuurhuizen in 3 pilootgroepen (Zuidwest, Gent en Zender)
4
opleidingen op maat: administratie, verkoop, marketing & financiën
6
Vernieuwingstrajecten in 2023

Livestreaming

We merken dat de nasleep van corona de cultuurhuizen parten speelt. De fysieke heropstart van de huizen had begin 2022 nog altijd een serieuze impact. Begin 2022 werden de resultaten van onze interessepeiling duidelijk, daaruit bleek dat 76% van de respondenten vindt dat Cultuurconnect moet blijven inzetten op de livestreamdienst voor een minder mobiel publiek of publiek in zorgcentra. Dit bleek ook uit de oproep voor nieuwe lanceercentra en voorstellingen voor seizoen 22-23, waarvoor we een hoog aantal van 17 voorstellen ontvingen. Ook de poll om je top 5 door te geven was een groot succes.

47
cultuurhuizen en cultuurpartners werkten mee
127
zorgcentra lieten bewoners meegenieten
4
livestreams van voorstellingen in zorgcentra

Voor De Show

2022 is het eerste jaar dat Voor De Show eindelijk volop gespeeld werd in de Vlaamse en Brusselse scholen. Het werd maar liefst 259 keer gespeeld in 157 verschillende scholen. Bij de start van het schooljaar 2022-2023 verwelkomden we 17 nieuwe cultuurhuizen en zo telt de Voor De Show-familie al 42 leden einde 2022. Uit de rapportage weten we dat leerkrachten gemiddeld 45 minuten met Voor De Show aan de slag gaan in hun klas. Dit is een mooie sprong vooruit, wetende dat zij zonder dit theaterspel slechts 0 tot max. 15 minuten spendeerden aan 'iets' vertellen over de voorstelling in de klas.

42
cultuurhuizen ingetekend
157
scholen waar het spel werd gespeeld
259
spelmomenten in de klas

[Jouw stad] Leest

[Jouw stad] Leest bestaat uit 4 bruisende lokale leescommunity’s in Leuven, Antwerpen, Brugge en Gent. Samen activeren zij hun stadslezers, die ondertussen al ruim 4.500 persoonlijke leestips met de rest van hun stad hebben gedeeld. De steden hebben heel wat bereik op hun sites en sociale media en zeker ook op hun activiteiten. Op 23 april 2023 vindt bovendien de eerste Vlaanderen Leest-dag plaats. Jij komt toch ook?

4500
persoonlijke leestips
4
bruisende leescommunity's

Mobiele arcadehallen

De mobiele arcadehallen reisden de afgelopen 3 jaar heel Vlaanderen rond. Eind 2022 liep dit aanbod af. De games konden rekenen op heel wat positieve reacties bij de bibliotheken, cultuurhuizen en het publiek. 75 organisaties haalden de arcadehallen in huis, goed voor in totaal 171 weken speelplezier. 

75
organisaties haalden ze in huis
171
weken speelplezier
3
jaar lang
Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

 • 15/11/23
  Podiumhuizen
  Digitale basisinfrastructuur
  Digitale collecties
  Beleven & inspireren

  Poll: innovatieagenda podiumhuizen '24-'25

  Met welke digitale uitdagingen moet Cultuurconnect de komende twee jaar aan de slag om podiumhuizen te ondersteunen? Bepaal mee onze innovatieagenda. Vul de poll in vóór 9 december.
 • 10/11/23
  Podiumhuizen
  Digitale basisinfrastructuur

  Lancering website Kinderstreken met gedeeld ticketingsysteem in regio ZENDER

  Heb jij al gekeken naar Kinderstreken? Alle familieaanbod en tickets in regio ZENDER op één plek. Onze gedeelde ticketingoplossing Digitaal Podium vereenvoudigt een gezamenlijke ticketverkoop.
 • 05/07/23
  Podiumhuizen
  Digitale basisinfrastructuur

  Bea Vansteelandt (Zender) en Caro Renckens (vzw de Rand) over de meerwaarde van een gedeeld ticketingsysteem

  Dit jaar implementeren 3 clusters van podiumhuizen een nieuw gedeeld ticketingsysteem binnen het pilootproject Digitaal Podium. Hoe zien Bea en Caro de concrete meerwaarde van dit ticketingsysteem?

Gerelateerde diensten

 • Podiumhuizen
  Basisinfrastructuur

  Digitaal Podium

  Piloottraject digitale basisinfrastructuur voor kunst- en cultuurhuizen.