Jaaroverzicht: Wat betekenen onze diensten voor jou?

bib
cc/gc
7
11/02/19
Deel dit artikel:

 

Een overzicht van de cijfers van het voorbije jaar en enkele grote doorbraken in onze dienstverlening. Zo ben je weer helemaal mee met alles wat er op til staat voor jouw bibliotheek of cultuurhuis.
 

Thumbnail

Het idee voor een gedeeld ticketingsysteem werd in 2018 enthousiast onthaald door cultuurhuizen. We onderzoeken momenteel de bestaande ticketingsystemen en de noden in het werkveld. De nieuwe Bibliotheekwebsites en het nieuwe Bibliotheeksysteem maken samen met Open Vlacc Catalografie deel uit van de basisinfrastructuur die Cultuurconnect aanbiedt voor openbare bibliotheken. Begin 2018 namen we de Provinciale Bibliotheeksystemen over en startten we de implementatie van één nieuw Bibliotheeksysteem. Ook de data uit Open Vlacc werd succesvol aangesloten. Het systeem werd getest en goedgekeurd en intussen is de eerste migratiegolf (Limburg) gestart. De eerste bibliotheken draaien alvast succesvol op het nieuwe systeem. De nieuwe Bibliotheekwebsites ondervonden jammer genoeg performantieproblemen in 2018. Nu alle problemen van de baan zijn, zijn we begonnen we aan de lancering van alle websites. Midden maart staan alle sites live. De bibliotheekmedewerkers werden alvast klaargestoomd met opleidingen.

Thumbnail

Momenteel doen we alle voorbereidingen voor de ontwikkeling van Bieblo, Mijn Leestipper en [Jouw Stad Leest]. Bij de opschaling van het experiment Recommender kreeg het beestje een nieuwe naam: Mijn Leestipper. [Jouw Stad Leest] draait op volle toeren in Leuven en er wordt gewerkt aan de uitrol in andere steden.

Thumbnail

Het komende jaar livestreamen we 5 voorstellingen naar een minder mobiel publiek. Jouw cultuurcentrum kan intekenen om één van de geselecteerde voorstellingen mee te streamen naar woonzorgcentra en ziekenhuizen uit je regio. Het theaterspel Voor de show is in volle ontwikkeling. De inhoud en technologische keuzes krijgen vorm. Onze artistieke Mobiele Arcadekasten voor jong en oud maken de komende jaren een reis door Vlaanderen en Brussel. Passeren ze ook in jouw cultuurhuis?
Het bibliotheekspel Bibster was in 2018 een groot succes met meer dan 500.000 beantwoorde vragen door meer dan 25.000 teams. Neem ter inspiratie zeker eens een kijkje bij de spelopdrachten van andere bibliotheken. De Makerspaces Uncovered opleidingen zijn helemaal volzet, maar we plannen er binnenkort nieuwe. Je hoort nog van ons!

Thumbnail

Hoe kunnen we filmstreaming en e-­boeken succesvol toevoegen aan de digitale collectie van je bibliotheek? Over die vraag buigen we ons met een team van experten, zodat we dit jaar kunnen overgaan tot de opschaling ervan. In het Filmstreaming experiment met 12 pilootbibliotheken bekeken meer dan 2.000 bibliotheekleden van juni tot december bijna 13.800 films. Dat bewijst alvast dat de belangstelling groot is bij de bibliotheekgebruiker. Gopress online kranten en tijdschriften worden nog steeds gretig geraadpleegd. Geabonneerde bibliotheken kunnen vanaf nu gratis toegang geven tot de kiosk en het archief aan scholen, cultuur- en gemeenschapscentra in de buurt. Met 35% meer lezers van de Fundels prentenboeken tegenover 2017, wierpen de communicatie-acties vorig jaar hun vruchten af. Om het gebruik verder op te krikken werkt Cartamundi aan een optimalisatie van de technologie. We zorgen ervoor dat je die binnenkort gratis kan testen in jouw bibliotheek.