Lancering van de nieuwe Bibliotheekwebsites is verhinderd

bib
4
06/12/18
Deel dit artikel:
Thumbnail

Wij stellen alles in het werk om dit zo snel mogelijk op te lossen. Tijdens onze proefperiode met 10 websites zijn we enkele grote performantieproblemen op het spoor gekomen. De bibliotheekwebsites zijn regelmatig traag en soms zelf niet beschikbaar. 

Ondanks alle inspanningen, slaagt onze leverancier Appnovation er momenteel niet in om tot een afdoende oplossing te komen. We startten reeds een escalatieprocedure op wegens laattijdige oplevering en bekijken alle opties voor eventuele verdere stappen.

Deze onduidelijkheid maakt het vandaag helaas onmogelijk om een nieuwe inschatting te maken van wanneer de bibliotheekwebsites live kunnen gaan. We brengen geen sites live tot we 100% tevreden zijn over de performantie en stellen alles in het werk om met onze leverancier zo snel mogelijk tot een duurzame oplossing te komen. De nieuwe release met de tijdens de opleiding aangekondigde verbeteringen en bugfixes wordt voorlopig ook uitgesteld.
 

Concreet betekent dit voor jouw bibliotheek:

  • Alle eerder gecommuniceerde data over live gaan van de websites vervallen.
  • Bibliotheken kunnen gebruik blijven maken van de provinciale websiteplatformen van Antwerpen, Brussel, Limburg en West-Vlaanderen. Cultuurconnect en de VGC zorgen voor continuering van de bestaande platformen. 
  • De Aquabrowsercatalogus en Mijn Bibliotheek-dienst blijven beschikbaar. 


Ondertussen houden we je via onze website en deze nieuwsbrief op de hoogte over een oplossingsscenario.

Zodra de oplossing in zicht is, zoeken we nieuwe lanceringsdata, daaruit zal je kunnen kiezen (na nieuwjaar). We raden je ook aan om nu even niet verder te werken aan de invulling van je website tot de performantie ok is. Voor wie toch graag verder zou werken, weet dat:

  • de online documentatie continu wordt bijgewerkt, deze is het ideale vertrekpunt voor je vragen.
  • we via onze servicedesk bereikbaar zijn voor verdere ondersteuning als je ergens vastloopt.


Onze oprechte excuses voor het ongemak.

Auteur
Foto van werknemer

Kris De Winter

Projectmanager Bibliotheekwebsites